Putin sõitis autoroolis olles väidetavalt üle silla ning tema kõrval istus riigi asepeaminister Marat Husnullin. Vene riigimeedia teatel käis Putin kontrollimas silla seisukorda ning vestles seal erinevate ametnike ja ehitusmeestega.

„Sõidame paremalt poolt. Silla vasak pool on minu arusaamise järgi korras, kuid sellegipoolest vajavad tööd veel lõpetamist. Natuke sai ikka kannatada, tuleb ideaalsesse seisukorda viia,“ ütles Putin.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov pidi pärastlõunal juba ka selgitama, miks sõitis Putin Mercedesega, mitte aga näiteks Vene autotööstuse au ja uhkuse Aurus Senatiga.

„Kohapeal oli olemas just selline auto,“ vastas Peskov.

Kertši silla tulevärk

Kertši silla avas Vladimir Putin isiklikult neli aastat tagasi ja sellel toimunud plahvatus on Ukrainale sümboolne. Ukraina kaitseministeerium võrdles lööki ristleja Moskva uppumisega aprillis. Sillavastane operatsioon oli ülitähtis ka selles mõttes, et Venemaa pidas silda seni Ukraina jaoks haardeulatusest väljas olevaks.

Venemaa versiooni järgi plahvatas sillal veoauto, mis pani plahvatama läheduses seisnud rongi kütusetsisternid. Silla kontrollpunkti kaamera salvestitelt on selgelt näha, et veok läbis kontrolli, kus vaadati isegi sõiduki sisemusse, kuid lõhkematerjali ei märgatud. Ühismeedias levivates videotes on näha, et plahvatuse kohas kukkus tookord merre kaks rada maanteed.

Pärast plahvatust hakkasid võimud hoolitsema kibekähku selle eest, et midagi taolist uuesti juhtuda ei saaks. Venemaa riiklik uudisteagentuur teatas, et mõned päevad hiljem allkirjastas Putin dekreedi Kertši väina ja Venemaad ühendavate transpordiühenduste valve tugevdamise kohta. Kaitse eest vastutavaks määras Putin Venemaa föderaalse juurdlusbüroo FSB.

Kertši väina ületaval Krimmi sillal plahvatas veok, mis omakorda sütitas kütusetsisternid.

Pärast Krimmi sillal toimunud plahvatusi korraldas Venemaa 10. oktoobril Ukrainale kõige kohutavama raketiterrori alates 24. veebruarist. Sellest ajast alates on ulatuslikud raketirünnakud sagenenud ning peamiselt on hävitatud riigi energiataristut.

Täna toimus juba kaheksas taoline raketirünnak. Ukraina andmeil lasid Vene väed Ukraina pihta 70 raketti, millest enam kui 60 õnnestus Ukraina õhutõrjel kahjutuks teha.

Jaga
Kommentaarid