Twitteri uus juht Elon Musk säutsus, et West „rikkus meie vägivalla õhutamise vastast reeglit“, ja konto kasutusõigus peatatakse, vahendab BBC News.

Lisaks sellele andis West eile intervjuu USA vandenõuteoreetikule Alex Jonesile, milles ülistas Adolf Hitlerit ning räuskas patust, pornograafiast ja kuradist.

West on viimastel kuudel kära tekitanud terve rea antisemiitlike ja rassistlike avaldustega, mille peale näiteks Adidas lõpetas temaga suhted.

Eelmise keelu sai West Twitteris ja Instagramis pärast antisemiitlike sõnumite postitamist oktoobris. Ta väitis, et teist räpparit Diddyt kontrollivad juudid. West sai keelu vihakõne eest.

Need postitused avaldas West vastuseks kriitikale selle kohta, et kandis Pariisi moenädalal T-särki kirjaga „White Lives Matter“ („Valged Elud Loevad“).

Märtsis sai West 24-tunnise keelu Instagramis rassistliku sõimu eest koomik Trevor Noah’ aadressil.

Westi värske Twitteri-keeld määrati vaid tunde pärast seda, kui parempoolne sotsiaalmeediaplatvorm Parler, mis nimetab end „sõnavabadust“ võimaldavaks alternatiiviks peavooluplatvormidele, teatas, et Westil ei lasta selle emafirmat osta.

Westil diagnoositi aastaid tagasi bipolaarne häire ja ta on avalikult rääkinud oma probleemidest vaimse tervisega. Meditsiinieksperdid on aga hoiatanud, et vaimse tervise probleemid ja antisemitism ei käi käsikäes.