Politsei teatas, et plahvatus toimus kirjade käitlemise ajal. Saatkonnatöötaja sai kergeid vigastusi ja läks ise haiglasse. Juhtumit uurib politsei koos kriminalistide ja julgeolekutöötajatega. Riigitelevisooni teatel on saatkonnahoone politsei poolt eraldatud.

Ukraina välisministeeriumi teatel karmistatakse turvaabinõusid kõigi riigi välisesinduste juures. Välisminister Dmõtro Kuleba kutsus Hispaania võime üles rünnakut põhjalikult uurima.

Välisministeeriumi pressiesindaja Oleg Nikolenko kinnitas, et plahvatuse põhjustas ümbrikusse peidetud lõhkekeha. Ümbrik tuli saatkonda posti teel, ütles Nikolenko uudisteagentuurile AP. Kontrolli käigus plahvatas ümbrik saatkonna töötaja kätes, ütles Nikolenko. Töötaja sai kergelt viga, viidi haiglasse ja saab kogu vajaliku arstiabi. Tema elu ei ole ohus. „Kes iganes selle plahvatuse korraldas, neil ei õnnestu Ukraina diplomaate hirmutada ega takistada nende igapäevas tööd Ukraina tugevdamiseks ja Vene agressioonile vastuseismiseks,“ lisas Nikolenko.

Hispaania valitsuse esindaja Mercedes Gonzalez ütles kohalikule meediale, et kiri oli adresseeritud suursaadik Serhii Pohoreltsevile, tuli tavapostiga ja ei läbinud enne avamist röntgenit. Ümbrik plahvatas, kui saatkonnatöötaja selle saatkonna aias avas, lisas Gonzalez. Tulemuseks oli „väga väike haav“ saatkonnatöötaja parema käe nimeta sõrmes, ütles Hispaani ametnik.



Jaga
Kommentaarid