Teate raskest kuriteost edastas häirekeskusele kahtlustatav ise ning jäi seejärel politseinikke ootama. „Esialgsetel andmetel tekkis meestel Kiviõlis asuvas majas alkoholi tarvitades konflikt, mille käigus lõi 58-aastane mees korduvalt 59-aastast meest terava esemega nii, et viimane kohapeal saadud vigastustesse suri,“ ütles Jõhvi politseijaoskonna uurimisgrupi grupijuht Aleksandra Mürsep.

„Selle raske kuriteo motiiv ja muud üksikasjad on alles selgitamisel, kuid karm tõdemus on, et enamik raskeid vägivallakuritegusid, sealhulgas tapmisi, pannakse toime alkoholijoobes. Alkoholi mõjul ei osata tekkinud konflikte enam sõnadega lahendada, need muutuvad vägivaldseks ja lõppevad halvimal juhul kellegi surmaga,“ lisas Mürsep.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Liina Pikma selgitas, et kahtlustatav meesterahvas on kinni peetud kaheks ööpäevaks. „Selle aja jooksul on eesmärk nii palju sündmuste asjaolude kohta tõendeid koguda kui vähegi võimalik. Samuti saame nendele tõenditele peale vaadates hinnata, kas on põhjust taotleda kohtult meesterahva vahi alla võtmist,“ täiendas prokurör Pikma.

Alustatud kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.