Tänavu pälvivad Reformierakonna toetused:

Tänavu pälvivad Keskerakonna toetused:

Tänavu pälvivad EKRE toetused:

Tänavu pälvivad Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetused:

Tänavu pälvivad Isamaa toetused:

Vabaühenduste liit: ligi pääsevad need, kes poliitikutele külje alla poevad

Vabaühenduste liit

„Katuseraha“ on riigieelarve teise ja kolmanda lugemise vahel otsustatav riigieelarve rida, kus poliitikud jagavad u kuus miljonit eurot ilma riigi arengukavasid vaatamata.

Katuseraha on poliitiline ja läbipaistmatu ning ligipääs sellele on kergem neil, kes poliitikutele külje alla poevad.

Vabaühenduste liidus töötame selle nimel, et poliitiline, subjektiivne ja läbipaistmatu rahastamine lõpetataks ning kõik organisatsioonid, kes riigi rahastust väärivad, saaksid seda taotleda vastavalt kodanikuühenduste riigieelarvest rahastamise juhendile.

Riigieelarve on avalik raha, meie kõigi oma, mille kulutamisel peame lähtuma kokkulepetest, strateegiatest ja ühiskondlikest vajadustest. See ei ole riigikogu liikme isiklik raha, mida ta saab suunata ja kulutada endale meeldivatesse valdkondadesse. Kutsume riigikogu liikmeid üles loobuma katuserahade jagamisest ja täname kõiki erakondade liikmeid, kes sellest eelmisel aastal loobusid.

Vabaühenduste toetamiseks saab vahendid suunata SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitalile, pühakodade fondi, olümpiakomiteele, kohaliku omaalgatuse programmi või muudesse olemasolevatesse kanalitesse, kust ka ühendused ja algatused, pühakojad siis vastavalt raha taotleda saaksid.