Pariisi lennujaama ametniku sõnul suri 76-aastane Mehran Karimi Nasseri laupäeval lennujaama terminalis 2F. Politseinikud ja arstid proovisid teda elustada, kuid tulutult, vahendab BBC.

Nasseri elas lennujaama esimeses terminalis aastatel 1988–2006: algul, kuna tal puudusid elamisloa dokumendid, hiljem omal soovil. Ta magas lennujaama punasel plastpingil ning käis personaliruumides duši all. Oma aega veetis ta päevikut kirjutades, ajakirju lugedes, majandust õppides ja reisijatega suheldes. Lennujaama töötajad andsid Nasserile hüüdnime Lord Alfred ja temast sai reisijate seas turismiatraktsioon. Tema loost inspireerituna valmis 2004. aastal Steven Spielbergi film „Terminal“, kus peaosalist mängis Tom Hanks.

Kümnendi lennujaamas lõksus viibinud Nasseri sai 1999. aastal Prantsusmaa valitsuselt pagulaspaberid ja elamisloa, kuid tundis enda sõnul lennujaamast lahkumise suhtes ebakindlust ja keeldus neile alla kirjutamast. Nasseri jäi lennujaama elama kuni 2006. aastani, mis ta haiglasse sattus. Hiljem elas ta Pariisi varjupaigas.

Nasseriga kokku puutunud inimesed ütlesid, et akendeta ruumis elatud aastad mõjutasid mehe vaimset ja füüsilist seisundit. Nädalad enne oma surma oli Nasseri läinud tagasi elama Charles de Gaulle'i lennujaama.