Vene pool „peab sellist vandalismi osaks Läti võimude natsismi ülistamise poliitikast“, teatatakse Venemaa välisministeeriumi veebilehel, vahendab News.ru.

Venemaa välisministeeriumis rõhutati ka Riekstiņši „avalikke Venemaa-vastaseid avaldusi“, täpsemalt seda, et Nõukogude sõdurite mälestusmärkide mahavõtmine on seotud „erioperatsiooniga“ Ukrainas. Venemaa välisministeerium rõhutas, et „sellised neofašistlikus vaimus avaldused on vastuvõetamatud“.

Lisaks sellele nimetati ebaseaduslikuks Läti võimude tegevust, mis takistab kultuurikeskuse Dom Moskvõ tegevust Riias ja sanatooriumi Jantarnõi Bereg tegevust Jūrmalas eesmärgiga see Venemaa omand sundvõõrandada.

„Rõhutati, et kogu vastutus selle ja muu vaenuliku tegevuse eest lasub täielikult Läti poolel. Jätame endale õiguse vastusammudele, sealhulgas asümmeetrilistele, mis annavad end Riiale kindlasti tunda,“ öeldakse teates.

Eile võeti Ida-Lätis Rēzeknes maha Aljošana tuntud punamonument, mis oli viimane suurem monument punaarmeele Lätis.

Venemaa saatkond Riias saatis protestinoodi. Läti võimude tegevust nimetati reetlikuks ning teatati, et Venemaal on õigus vastumeetmetele. Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova nimetas punamonumentide mahavõtmist Lätis bakhanaaliks.

Jaga
Kommentaarid