„Ühelt poolt on meile SAPTK-i asutajate ja eestvedajatena oluline säilitada parteiline sõltumatus ja südametunnistuse vabadus, teiselt poolt tahame aga anda oma maksimaalse panuse EKRE edusse ja laiemalt sellesse, et Eesti poliitilisel maastikul leiaks aset tõsine konservatiivne pööre,“ toonitavad Järvi ja Vooglaid.

Mõlemad mehed nõustusid kandideerima Tallinnas – Järvi Mustamäe ja Nõmme ringkonnas, Vooglaid Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas.

Vooglaiu sõnul ei sündinud valimistel osalemise otsus kergelt, aga pärast põhjalikku kaalumist tundus see moraalse kohustusena. „Peaasjalikult on minu otsuse taustaks tunnetatud kohustus võtta Eesti jaoks kriitilisel ajal vaba ja õiglase ühiskonna ideaali eest seistes enda õlule rohkem vastutust ning teha seeläbi jõude ühendades kõik võimalik, et taastada meie riigis austust põhiseaduse, õigusriikluse põhimõtte ja ühiskonna moraalsete alusväärtuste vastu,“ selgitas ta.

Järvi hinnangul on Eesti jõudnud olukorda, kus kõik jõud tuleb koondada valitseva võltsliberaalse uuskommunismi vastu tõeliste kodanikuvabaduste kaitseks.
„Minu põhimõtted on ikka needsamad, mille eest olen üle kümne aasta võidelnud SAPTK-i töös ja üle seitsme aasta Objektiivi tehes: selleks on seista vasturevolutsiooni vaimus kultuuri aluseks olevate traditsioonide, perekonna, eraomandi ja tõeliste kodanikuvabaduste kaitsel,“ märkis ta.

Martin Helme, kelle kutsel Järvi ja Vooglaid kandideerivad, ütles omalt poolt, et tal on erakonna valimisnimekirja tugevnemise üle väga hea meel. „EKRE on kõige selgema ja kindlama maailmavaatelise alusega erakond Eestis üldse. Meie võitluses tugeva ja terve perekonna eest, vaba ja enesekindla rahvusriigi eest oleme SAPTK-i näol alati omanud head maailmavaatelist liitlast,“ selgitas EKRE esimees.

Helme sõnul on SAPTK nii Põhjamaades kui ka Baltikumis oma mõjukuselt ainulaadne ja autentne kodanikuühendus, mille võime mõjutada ühiskondlikke protsesse on muljetavaldav. „Mul on väga hea meel, et see kogemus ja võrgustik aitab meie ühist maailmavaadet valimistel edendada ja tugevdab kindlasti rahvuslik-konservatiivset tiiba järgmises riigikogus,“ lisas ta.

„Lisaks on mul isiklikult väga hea meel, et meil on õnnestunud veenda riigikokku kandideerima kahte inimest, kelle näol eesti poliitika saab kahtlemata juurde väärikust, intellekti ja põhimõttekindlust – omadused, mida üheski erakonnas ega parlamendis kunagi liiga palju olla ei saa.“