„Elon Musk läheb ja ostab ära väljundi, mis levitab valesid üle kogu maailma,“ ütles president demokraatide rahakogumisel Illinoisi osariigis Rosemontis, vahetab CNN.

„Ameerikas pole enam redigeerijaid,“ lisas ta. Bideni sõnavõtt järgnes teatele, et Twitter alustab massilisi koondamisi.

„Biden on avasõnaliselt öelnud, kui tähtis on, et sotsiaalmeedia platvormid jätkaksid meetmete kohandamist vihakõne ja valeinformatsiooni vähendamiseks,“ sõnas Valge Maja pressisekretär Karine Jean-Pierre ütles presidendi kõne eel ajakirjanikele.

„See usk laieneb Twitterile, Facebookile ja teistele sotsiaalmeedia platvormidele, kus kasutajad saavad levitada valeinformatsiooni,“ jätkas ta.

Musk kaitseb vallandamisi

Eelmisel nädalal suhtlusvõrgustiku Twitter ära ostnud miljardär Elon Musk asus varmalt töölt kõrvaldama Twitteri juhtkonda ja töötajaid. Reedel hakkas ettevõte massiliselt töösuhteid lõpetama, kuulduste kohaselt võib koondamisteade jõuda kuni poolteni Twitteri töötajatest.

Reede õhtul säutsus Musk, et Twitter kaotab igapävaselt miljoneid dollareid ja töötajate koondamine on vajalik ettevõtte, et ettevõte kasumlikuks pöörata.

„Seoses Twitteri tööjõu vähendamisega pole kahjuks valikut, kui ettevõte kaotab üle 4 miljoni dollari päevas. Kõigile ärasaadetutele pakuti kolme kuu lahkumishüvitis,“ kirjutas Musk.