Marine Le Peni juhitava Rahvuskogu (RN) esindaja Grégoire de Fournas ütles hiljem, et tema vahelehüüe ei olnud mõeldud kõnepuldis olnud Carlos Martens Bilongo vastu isiklikult, vaid migrantide vastu, kes püüavad merd mööda Euroopasse jõuda, vahendab BBC News.

Bilongo teatas, et on Prantsusmaal sündinud ja vahelehüüe oli häbiväärne.

Prantsusmaa peaminister Elisabeth Borne teatas, et rassismile ei ole kohta.

Täna kohtub rahvusassamblee büroo ja otsustab „vajalike sanktsioonide“ üle.

Bilongo päris valitsuselt aru organisatsiooni SOS Méditerranée taotluse kohta aidata leida sadam 234 migrandi jaoks, kes on viimastel päevadel merel päästetud.

Pärast de Fournas’ vahelehüüet nõudis spiiker Yaël Braun-Pivet, et öeldaks, kes oli hüüdja. Seejärel hakkasid parlamendiliikmed skandeerima „Välja! Välja“ Välja!“, misjärel peatas Braun-Pivet istungi, kuulutades, et seda ei ole võimalik jätkata.

Vasakpoolse erakonna La France Insoumise (Kummardumatu Prantsusmaa - LFI) esindaja Bilongo kommenteeris: „Täna on naastud minu naha värvi juurde. Ma olen sündinud Prantsusmaal, ma olen Prantsusmaa parlamendi liige.“

De Fournas püüdis end kaitsta, öeldes, et ta viitas „laevale, mis veab migrante Euroopasse“. Hiljem vabandas ta Bilongo ees „vääritimõistmise“ eest.

LFI juht Jean-Luc Mélenchon teatas Twitteris, et de Fournas tuleks parlamendist välja visata.