Ettevõte FastTree pakub kauni kujundusega sugupuude kokkujoonistamise põhju, paberile trükitud vormi, millega oma sugulust näidata. FastTree asutaja ja juht Kristiina Kuusk ütleb, et sai inspiratsiooni koolikursuselt, kus anti ülesanne oma sugupuud uurida.

„Sugupuu lehtede tegemine ja kujundamine sai alguse isiklikust huvist ning vajadusest panna kirja enda kaheksa sugupõlve. See tähendab, et otsisin põhja, kuhu saaksin panna kirja oma 128 esivanemat. Eestist sellist kujundatud alust ei leidnud, seetõttu võtsingi kätte ja hakkasin neid ise looma. Pean tunnistama, et inimesed on väga hästi ja huviga selle vastu võtnud. Ju nähakse väärtust selles, kuidas FastTree põhjadega saab kogu sugupuu korraga silmade ette võtta,“ räägib Kuusk.

Viimasel ajal on digiteerimine sugupuu uurimise eriti lihtsaks muutnud: rahvusarhiivi (www.ra.ee) kodulehel on Virtuaalne Uurimissaal (VAU), kuhu on koondatud alates 18. sajandist kõik olemasolevad ja digiteeritud isikuandmed – kirikuraamatud, koolidokumendid jne. Isikut tõendava dokumendiga sisse logides saab üsna lihtsasti oma sugupuu juuri otsima hakata.

Sugupuude visualiseerimise kohta uurige lähemalt ettevõtte kodulehelt: www.fasttree.ee

Saates rääkis sugupuude uurimise põnevusest ettevõtte FastTree asutaja ja juht Kristiina Kuusk. Saadet juhtis ajakirjanik Martin Hanson.

Kuula saate „Elustiili podcasti“ järgmist osa siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid