„Riik on tegelikkuses kaotanud suveräänsuse ja teda juhitakse otseselt USA-st, kes kasutab teda taraanina Venemaa vastu, meie liitriigi vastu Valgevene Vabariigiga ning ka KJLO ja SRÜ vastu üldiselt,“ lausus Putin täna kohtumisel SRÜ riikide julgeolekuorganite ja eriteenistuste juhtidega, vahendab Interfax.

Putin teatas, et Ukrainast on saanud „Ameerika välispoliitika instrument“.

„Sealjuures on ilmekalt näha Ühendriikide tõeline suhtumine oma satelliitidesse,“ jätkas Putin.

Putin selgitas, et „praktiliselt kohe muudeti Ukraina territoorium sõjaliste bioloogiliste eksperimentide polügooniks“.

Putin teatas ka, et tuleb tugevdada julgeolekumeetmeid energeetika- ja transpordiinfrastruktuuri objektidel pärast diversioone Krimmi sillal ja diversioonikatset Kurski tuumaelektrijaamas.

„Plahvatus Krimmi sillal, diversioonikatsed Kurski tuumaelektrijaamas, teiste tuumajaamade ümber ja rida muid intsidente näitavad, et kriitiliselt tähtsate transpordi- ja energeetikastruktuuride objektide suhtes tuleb kasutusele võtta tugevdatud julgeolekumeetmed,“ lausus Putin.

Putini sõnul „peavad just need objektid, aga ka inimeste massilise kogunemise kohad olema maksimaalselt kaitstud“.

Putin kutsus SRÜ riikide eriteenistusi kasutama oma potentsiaali oma riikide stabiilsuse ja terrorismivastase kaitse tagamiseks ning välise sekkumise tõkestamiseks.

„Me teame teiega, mis see on. Selleks, et sellele vastu seista, on vaja aktiivsemalt paljastada ja tõkestada välismaa eriteenistuste tööd, mis on suunatud olukorra destabiliseerimisele igas SRÜ liikmesriigis,“ ütles Putin.

Jaga
Kommentaarid