Buss liikus parasjagu Tallinnast Rakverre, märkis üks reisiline Delfile.

„Istusime tagumisest reast kolm istet eespool. Olime sõitnud umbes 45 minutit, siis tuli bussi järsku imelik hais. Algul ei teinud me sellest välja, kuid natukese aja möödudes hakkasime kahtlustama. Järsku käis sõbra – kes minu taga istus – jalge all väike pauk, umbes nagu keegi oleks telefoni maha kukutanud. Vaatasin tagumisest aknast välja ning nägin, kuidas tagaistmete tagant hakkas suitsu tulema, mida polnud keegi märganud,“ kirjeldas toimunut reisija.

Ta sõnas, et nad karjatasid sõbraga koos, et buss peatataks. Bussijuht reageeris tema sõnul kiiresti, pidades bussi viivitamatult kinni.

„Kõik inimesed kiirustasid väljapääsude juurde. Suits levis väga kiiresti ning sekunditega oli buss täis musta tossu,“ märkis ta. Päästjad saabusid hädaabiliinile tehtud kõnede peale üsnagi kiiresti. „Õnneks pääsesid reisijad bussist välja ilma vigastusteta.“

Ta märkis, et bussifirma oli Express Auto L. Mis teistest reisilistest edasi sai, ei teadnud Delfiga oma kogemust jaganud bussireisija öelda. „Meile tuli järele sõbra ema, kellega koju saime,“ märkis ta lõpetuseks.

Keegi ei saanud viga

Politseist kinnitati, et keegi viga ei saanud – bussijuht märkas põlengut sõidu ajal, mispeale peatus aegsasti ning aitas kiiremas korras reisijad sõidukist välja. Politseist ei osatud algselt täpsustada, mis bussifirma ja -liiniga tegemist oli. Sõidukis viibis 20–25 inimest, täpsem suurusjärk on selgumisel.

Põleng sai teadaoleva info kohaselt alguse bussi tagumisest osast.

Väljakutsele reageeris mitu päästeameti põhiautot ühes vabatahtlikega.

Täpsem info on selgumisel.