Scholz teatas Bundestagis esinedes, et Saksamaa on end Vene gaasi sõltuvusest vabastanud ja teeb tööd energiahindade langetamiseks, aga hoiatas, et gaasi hinnalae kehtestamine Euroopa Liidu poolt võib anda tagasilöögi, vahendab Reuters.

„Me ei lase Moskva viimase aja eskalatsioonil vastuseta jääda ... Põletatud maa taktika ei aita Venemaal sõda võita. Nad ainult tugevdavad Ukraina ja tema partnerite ühtsust ja otsustavust,“ ütles Scholz.

„Kõik valed ja propaganda, jutt „erioperatsioonidest“ ja kiiretest võitudest – see kõik oli vaid fassaad nagu Potjomkini küla,“ lisas Scholz.

Scholzi sõnul võib poliitiliselt kehtestatud hinnalagi panna tootjaid oma gaasi mujale müüma, mis tähendaks, et Euroopa Liit saab vähem gaasi.

„EL peab teiste gaasitarbijate nagu Jaapani ja Koreaga tihedalt koordineerima, et mitte olla omavahel konkurentsis,“ ütles Scholz. „Samal ajal räägime me ka tootjatega sobivast hinnast. Ma olen veendunud, et riikidel nagu USA, Kanada või Norra, kes on koos meiega Ukraina poolel, on huvi, et Euroopa energia ei muutuks mittetaskukohaseks.“

Jaga
Kommentaarid