Kreeka politsei päästis alasti mehed, kellest osa olid vigastatud, Türgi piiri lähedalt, teatas politsei laupäeval, vahendab Guardian.

Ei ole teada, kuidas mehed oma rõivad kaotasid.

Migrandid avastati Evrose jõe lähedalt, mis on ühtlasi Kreeka-Türgi piir, reedel, teatas Kreeka politsei.

Kreeka politsei ja Euroopa Liidu piiriagentuuri Frontex ametnike juurdluse käigus leiti tõendeid, et migrandid ületasid jõe kummipaatides.

Migrandid ütlesid teadete kohaselt politseile ja Frontexile, et Türgi võimud panid nad kolme autosse, mis tõid nad piirile. Enne seda olevat neid sunnitud end alasti võtma.

„Türgi provokatiivne käitumine ületas kõik piirid,“ kommenteeris Kreeka asüüli- ja migratsiooniministeerium laupäeval.

Kreeka migratsiooniminister Notis Mitarachi postitas laupäeval Twitterisse foto enam kui 20-st alasti mehest lageda taeva all kükitamas. „Türgi käitumine 92 migrandi suhtes, kelle me täna piirilt päästsime, on häbi tsivilisatsioonile. Me ootame, et Ankara uuriks seda intsidenti ja kaitseks lõpuks oma piiri Euroopa Liiduga,“ kirjutas Mitarachi.

Türgi kommunikatsioonidirektoraadi juht ja president Recep Tayyip Erdoğani peamine kõneisik Fahrettin Altun nimetas süüdistusi alusetuks ja kuulutas, et „Kreeka valeuudiste masin töötab taas“.

Altuni väitel sisaldas Mitarachi säuts valesisu, mille eesmärk on Türgi kahtluse alla seada.

„Kreeka näitas taaskord kogu maailmale, et ei austa isegi nende tagakiusatud inimeste väärikust, kui avaldas fotod nendest põgenikest, kelle ta on deporteerinud, võttes ära nende isiklikud asjad,“ teatas Altun.

ÜRO tegi eile avalduse, milles teatas, et on sügavalt häiritud ligi saja alasti mehe avastamisest Kreeka-Türgi piiril.

„Me mõistame sellise julma ja alandava kohtlemise hukka ning kutsume viima läbi selle intsidendi täielikku juurdlust,“ teatas ÜRO põgenikeagentuur.