Augustis sündinud erakond Parempoolsed kanti eile Tartu maakohtu registriosakonnas äriregistrisse. Tänaseks on neil 538 liiget kõigist maakondadest.

“Parempoolsed on maailmavaateline erakond, mis seisab inimeste vabaduse, targa ühiskonna ja majanduse ning võimalikult vähese riigipoolse sekkumise eest. Näeme, et tänase valitsuse vasakpoolses segaduses toimuv lõhkilaenamine, rahakülv ja inflatsiooni kütmine ei ole jätkusuutlikud ning viivad vältimatusse kriisi. See tuleb ära hoida,“ rääkis Parempoolsete esimees Lavly Perling.

Parempoolsed pole tema sõnul ühe hooaja partei. „Oleme Eesti poliitikasse tulnud selleks, et jääda ning kasvada kaalukaks poliitiliseks jõuks, mis seisab vastu populismile ja Eesti eduloo maha mängimisele,“ lisas Perling.

Parempoolsete juhatuse liikme Tõnis Konsi sõnul pole järgmiste valimiste põhiküsimus see, kas rohkem hääli saab Reformierakond või EKRE. „Lõppkokkuvõttes mitte see ei määra, millised erakonnad moodustavad järgmise valitsuse või milline saab olema selle valitsuse poliitika,“ rääkis ta.

„Täna on suuremate erakondade poliitikad ühtlustunud ja koonduvad vasakteljele. Selleks, et Eesti poliitika uuesti tasakaalustada, peab järgmises riigikogu koosseisus olema erakond, mis sisulistes küsimustes seisab Reformierakonnast paremal,“ lisas Kons ning märkis, et see partei on Parempoolsed.

Erakonna juhi Lavly Perlingu sõnul on nende eesmärk kasvatada toetust mitte ainult kõigis maakondades, vaid ka kõigis omavalitsustes. „Sihiks on minna valimistele täisnimekirjaga ning viia Parempoolsed riigikokku,“ lisas Perling.

Tema sõnul on Eestis laiapõhjaline vajadus targa ja väärika parempoolse poliitika järele ning see ei puuduta pelgalt suuremaid tõmbekeskusi või üksikuid huvigruppe.

Ühendus Parempoolsed asutati tänavu 15. märtsil eesmärgiga luua Eestisse uus parempoolne erakond. 18. augustil moodustati erakond, mille juhatusse valiti 14 inimest.