Talle sekundeerib ajakirjanik Ingrid Veidenberg, kel jagub kriitikat mitte ainult praeguse, vaid ka kunagise valitsusjuhi Andrus Ansipi aadressil, sest just tema otsuste (või otsustamatuse) tõttu pole Eestis korralikke neljarealisi maanteid. „Just Ansip alustas kasinusmantrat, et laenu võtta on patt. Täna oleksid meil neljarealised maanteed kolmes suunas ammu valmis ja laengi makstud, inimesed ei tapaks ennast maanteedel,“ tõdeb Ingrid.

Delfi podcast'is „Reaalsuskontroll“ küsivad Urve Palo ja Ingrid Veidenberg küsimusi, mida pole küsitud, ja toovad uusi vaatenurki, mida pole käsitletud. „Tegu on meie isikliku tunnetuse ja arvamusega ning me ei pretendeeri absoluutsele tõele, sest seda pole olemas. Oleme kaks Eesti kodanikku, üks äri- ja poliitika-, teine meediataustaga, kes valutavad südant, kuhu suunas Eesti elu liigub. Meile on see alati korda läinud ja oleme neil teemadel omavahel üle 20 aasta rääkinud. Nüüd otsustasime ka mikrofonid käima panna,“ tutvustab Ingrid alustuseks podcast'i mõtet.

Saates tuleb jutuks, miks tahetakse meid kõiki vaeseks teha ehk siis otse loomulikult hullumeelsest elektri hinnast. See nädal tõi uudise Liisa Pakosta lahkumisest muinsuskaitseameti peadirektori ametikohalt, ka sel teemal peatutakse. Räägitakse veel hirmutamisest ehk peaministri pöördumisest, samuti Keit Pentus-Rosimannuse asumisest Kontrollikoja liikmeks, ennustatakse uut juhti Eesti Energiale. Pikemalt arutlevad Ingrid ja Urve teemal, miks Eesti ei võta laenu, et elule jalgu jäänud infrastruktuuri investeerida. Ja kui võtab, siis ülivähe.

Mida Urve ja Ingrid veel küsisid ning mis teemadel arutlesid, saad kuulata juba saatest.

1x
00:00