Kohalik meedia teatas, et üks mees leiti surnuna oma autost, mis oli keset põldu katuseni vee alla vajunud, ja teine mees oli jäänud maalihke alla.

Veel üks inimene on endiselt kadunud ja vähemalt 115 inimest on saanud vigastada, teatas kohalik ringhääling NHK.

Umbes 286 000 majapidamist oli esmaspäeva pärastlõunal veel ilma elektrita, võrreldes varasema umbes 340 000 majapidamisega, teatas kaubandusministeerium.

Suurim torm aastate jooksul

Taifuun Nanmadol, üks suuremaid Jaapanit viimastel aastatel tabanud torme, on põhjustanud vähemalt kahe inimese surma. Torm on toonud riigi lääneossa metsiku tuule ja rekordilised vihmasajud, põhjustades transpordihäireid ja sundides ettevõtjaid tegevuse peatama.

Jaapani peaminister Fumio Kishida lükkas edasi oma sellenädalase lähetuse New Yorki ÜRO peaassambleele, et kõigepealt hinnata taifuuni tekitatud kahjusid.

„Ma lükkasin oma tänase plaanilise lahkumise edasi, et hinnata taifuuni tekitatud kahjusid ja võtta kasutusele kõik meetmed, et neid kõrvaldada,“ ütles Kishida esmaspäeva õhtul ajakirjanikele ja lisas, et sõidab ära teisipäeva hommikul, kui tingimused seda võimaldavad.

Supertaifuun Nanmadol jõudis pühapäeva hilisõhtul Kagoshima linna lähedal maale, pärast seda ründas Kyushu lääneosa ja esmaspäeva hommikul Honshu põhisaart.

Kyushus ujutas jõgi üle põlde ja teid, vahendab kohalik ringhääling NHK. Teised NHK avaldatud videod näitasid jõeäärset maja, mis rippus pooleldi üle voolu, bensiinijaamalt maha rebitud plekk-katust ja ühe hoone otsast üle tänava vedelevat reklaamtahvlit.

„Me peame jääma väga valvsaks tugevate vihmade, tormide ja kõrgete lainete suhtes,“ ütles Jaapani meteoroloogiaagentuuri esindaja pressikonverentsil.

Evakueerumiskorraldus anti üheksale miljonile inimesele

Kokku anti Kyushu, Shikoku ja Chugoku regiooni mõnes osas evakueerumiskorraldus umbes üheksale miljonile inimesele.

Kümned tuhanded inimesed veetsid eilse päeva eriolukorra varjupaikades ja ligi 350 000 majapidamist jäi elektrita.

Transport ja ettevõtete tegevus on häiritud ning oodata on ulatuslikke üleujutusi ja maalihkeid.

Kiirrongide ja parvlaevade väljumised ning sajad lennud on tühistatud. Paljud poed ja muud ettevõtted on suletud ning hoonete kaitseks on pandud liivakotte.