Ukrainas sündinud Kozak ütles Putinile, et tema arvates kõrvaldas saavutatud kokkulepe vajaduse Ukraina ulatuslikuks okupeerimiseks, teatasid allikad.

Putin oli enne sõda korduvalt öelnud, et NATO ja selle infrastruktuur roomavad Ida-Euroopa uute liikmete vastuvõtmise kaudu Venemaa piiridele lähemale ja et allianss valmistub nüüd ka Ukrainat oma orbiidile tooma. Putin ütles avalikult, et see kujutab endast Venemaale eksistentsiaalset ohtu.

Vaatamata sellele, et ta alguses toetas läbirääkimisi, ütles Putin pärast seda, kui Kozak oli oma kokkulepet esitlenud, et viimase saavutatud järeleandmised ei ole piisavad ja et ta on laiendanud oma eesmärke, mis hõlmavad nüüd osa Ukraina territooriumi annekteerimist, teatasid allikad. Seega heideti see kokkulepe kõrvale.

Reuters küsis nende väidete kohta kommentaari Kremli pressiesindajalt Dmitri Peskovilt, kes ütles: „Sellel pole midagi tegemist reaalsusega. Mingit sellist asja ei ole juhtunud. See on absoluutselt ebakorrektne informatsioon.“

Ukraina presidendikantselei juhi nõunik Mõhhailo Podoljak ütles, et Venemaa kasutas läbirääkimisi suitsukattena sissetungiks valmistumisele, aga ta ei vastanud küsimustele läbirääkimiste sisu kohta ega kinnitanud, et oli jõutud esialgsele kokkuleppele.

Jaga
Kommentaarid