„Tulistatakse Gorisi, Kapani, Vardenisi ja Džermuki linna. Kasutatakse droone,“ teatas Armeenia meedia ja näitas ka videoid, vahendab Interfax.

Armeenia kaitseministeerium teatas, et Aserbaidžaani relvajõud annavad Armeenia positsioonidele aktiivselt tuld kolmel suunal, kasutades droone.

„13. septembril kell 00.05 alustasid Aserbaidžaani relvajõud intensiivset tule andmist Armeenia positsioonidele Gorisi, Sotki ja Džermuki linnade suunal suurtükiväevahenditest ja suure kaliibriga laskurrelvadest,“ teatas Armeenia kaitseministeerium.

Ministeerium teatas, et Aserbaidžaan kasutab ka droone.

Aserbaidžaani kaitseministeerium teatas aga, et Armeenia diversioonigrupid püüdsid öösel mineerida Aserbaidžaani positsioone piiril, toimusid lahingkokkupõrked ja isikkoosseisu hulgas on kaotusi.

Aserbaidžaani kaitseministeerium lükkas ümber teated sõjalennuki kaotamise kohta piiril.

Armeenia peaminister Nikol Pašinjan vestles telefoni teel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ning edastas viimasele „detailid Aserbaidžaani relvajõudude provokatsioonilise ja agressiivse tegevuse kohta Armeenia suveräänse territooriumi suunas alates keskööst“.

Samuti vestles Pašinjan telefoni teel Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja USA välisministri Antony Blinkeniga.

Armeenia kaitseministeerium teatas ka hukkunutest ja vigastatutest Aserbaidžaani tule tagajärjel mitmel piirilõigul.

Armeenia julgeolekunõukogu langetas otsuse pöörduda ametlikult Venemaa, kollektiivse julgeolekulepingu organisatsiooni (KJLO) ja ÜRO julgeolekunõukogu poole.