Venemaa keskendub jätkuvalt Donetski üle täieliku kontrolli saavutamisele ning hoiab enda käes Harkivi, Zaporižžja ja Mõkolaivi oblasteid ning osa Hersoni oblastist, kirjutas Ukraina kindralstaap hommikuses ülevaates.

Vaenlane viib suure intensiivsusega läbi õhuluuret, jätkab meetmete rakendamist oma vägede logistilise toetuse parandamiseks. Kogu Ukraina territooriumil on suur õhurünnakute ja raketilöökide oht.

Viimase ööpäeva jooksul sooritas vaenlane 13 raketi- ja 23 õhurünnakut Ukraina territooriumil asuvate objektide vastu, sealhulgas kannatas infrastruktuur Avdijivkas, Nevelskes ja Marjinkas.

Ukraina kaitsejõud tõrjusid edukalt vaenlase rünnakuid Zaitseve, Vesela Dolõna, Soledari, Bahmut ja Pervomais'ki asulates. Viimastel päevadel on okupantide käest kokku vabastatud üle tuhande ruutkilomeetri Ukraina territooriumi, mõnel suunal on kaitse tagasi surutud kuni 50 kilomeetrit. Harkivi oblastis on okupantide käest vabastatud enam kui 30 asulat.

„Okupeerijate käest vabastatud kogukonnad on taas ellu ärkamas. Piirkondade demineerimine on käimas, Ukraina rahvuskaardi üksused viivad läbi stabiliseerimismeetmeid. Riikliku politsei töö on taasalustatud. Politsei registreerib arvukalt vaenlase poolt Ukraina pinnal toime pandud kuritegusid ning on valmis vastu astuma provokatsioonidele ning õõnestus- ja luuretegevusele. Kohalikule elanikkonnale osutatakse viivitamatult igasugust abi, sest okupandid jätsid maha hävitatud infrastruktuuri, hävitatud tsiviilelanike majad ja kuhjatud vanametallihunnikud,“ kirjutatakse teates.

Veel annab kindrastaap teada, et Hersonis regioonis on tuvastatud 1300-meheline kadõrovlaste üksus, mis saabus sealsetele vene üksustele appi.

Jaga
Kommentaarid