Enne seda pakuti Safronovile advokaatide teatel 12-aastast vangistust, kui ta süü omaks võtab, ent ajakirjanik keeldus. Reuters märgib otsusest teatades, et enamik mõrvareid pääseb Venemaal kergema karistusega. Ühelegi teisele ajakirjanikule pole tänapäeva Venemaa kohtutes seni nii karmi karistust määratud.

Süüdistuse järgi tegeles endine Kommersandi ajakirjanik Safronov info kogumisega Venemaa relvatehingute kohta ja edastas need Tšehhi luurele. Safronovi kinnitusel ei ole ta Tšehhiga koostööd teinud. Tema advokaadid näitasid kohtus, et Safronovi poolt väidetavalt avaldatud „riigisaladused“ olid varem ilmunud meedias ja valitsuse pressiteadetes.

Safronov vahistati 2020. aasta 7. juulil, mil ta oli Kommersandist lahkunud ja töötas Vene kosmoseagentuuris. FSB teatas, et teda süüdistatakse salajaste andmete edastamises Venemaa sõjalis-tehnilise koostöö kohta ühe NATO riigi salateenistusele. Andmete lõplik saaja oli uurijate väitel USA.

Safronov on teise tuntud Kommersandi ajakirjaniku Ivan Safronovi poeg. Vanem Safronov kukkus pärast Vene armee relvahangete uurimist 2007. aastal korteriaknast surnuks.