Esialgsetel andmetel kaldus täna peale keskpäeva kella 12.40 ajal sõiduauto Volkswagen Passat Jõgeva poolt Tartu suunas liikudes veel teadmata põhjusel vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Nissani mikrobussi ning Volkswagen Golfiga. Kolmes masinas oli kokku 11 inimest – Volkswagen Passatis oli juht ning kõrvalistmel sõitis alaealine laps. Volkswagen Golfis oli vaid juht ning Nissani mikrobussis oli kokku kaheksa inimest, neist neli olid lapsed.

Raske kokkupõrke järel paiskus Nissani mikrobussist välja kaasreisijana viibinud täisealine mees, kes oli esmase info kohaselt turvarihmaga kinnitamata. Ta sai sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal. Avariipaigalt toimetati haiglasse ühtekokku üheksa inimest, neist viis olid lapsed.

Õnnetus juhtus asfaltkattega teelõigul lauges kurvis, kus nähtavus oli hea. Maksimaalne lubatud kiirus seal on 90 km/h. Kõikide sõidukite juhid olid kained ja omavad juhtimisõigust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets nentis, et palavad ilmad panevad liiklejad raskesse olukorda. „Kuumuses kipub tähelepanu kergelt hajuma, mistõttu tuleks praegu sõites olla tavapärasest veelgi tähelepanelikum ning sõita vajadusel aeglasemalt, et jõuaks ümbritsevat märgata ja ohu korral reageerida. Tehke teekonnal paus, kui tunnete väsimust või kuumast loidu olemist. Värskendage end veega ning kui pikemal teekonnal on tarvilik, vahetage juhte, et roolis oleks reibas sohver,“ märkis ta.

Operatiivjuht märkis sedagi, et suuremates sõidukites ei tohiks enesestmõistetavana võtta suuremat turvatunnet ning sealgi tuleb igal juhul kinnitada turvarihm, sest halbade asjaolude kokku langedes võib just rihma kinnitamata jätmine kaasa tuua traagilised tagajärjed.

Raske õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.