„Me puhkasime ja kõik oli vaikne ja rahulik. Äkitselt käis äge kõmakas. Maja värises ja aknad purunesid,“ rääkis Novofedorivka elanik Viktor Reutersile. „Kui aus olla, siis ma ei saanud aru, mis toimub,“ lisas ta. Kuna Novofedorivkas said kannatada mitmed elumajad, siis tehti elanikele ettepanek evakueeruda Sakõs asuvasse hostelisse.

„Kui plahvatus toimus, olime garaažide taha peitu pugenud. Me ei teadnud, kuhu minna, sest jätsime korteri kohe maha, jooksime ära, võtsime lihtsalt vee kaasa ja oligi kõik,“ meenutab juhtunut Svetlana. „Seal oli suitsu ja majaelanike karjeid. Keegi võis kildudest vigastada saada. Seega otsustasime lennuväljast, kus plahvatused algasid, kaugemale minna,“ lisas Svetlana abikaasa, miks otsustati hostelisse minna.

Tuhanded inimesed püüdsid plahvatuste järel Krimmist pageda, mistõttu tekkisid maanteedele hiigelummikud.

Eile toimusid Venemaa poolt okupeeritud Krimmis plahvatused, nimelt põlesid Novofedorivka lennuväli ja laskemoonalaod. Venemaa kaitseministeeriumi andmetel plahvatas sõjaväelennuväljal laskemoon ning plahvatuste põhjuseks oli tuleohutusreeglite rikkumine. Ukraina kaitseministeerium seevastu aga teatas, et lennuväljal toimunu oli alles algus.

Jaga
Kommentaarid