„Ainult negatiivsed emotsioonid, midagi muud siin ei ole,“ kommenteeris Zaitsev punatähiste eemaldamist. Tema sõnul „vestlevad ettevõtte töötajad ainult suures ja võimsas vene keeles“.

Zaitsev märkis, et haubitsa äraviimine ei kutsunud Enefiti töötajate seas esile kultuurseid sõnu. Tema kinnitusel plaanib ametiühing nüüd mälestustähise lammutamise seaduslikkust vaagida juriidilisest aspektist.

„Kontrollime kogu õiguslikku poolt, kõike, mida saame teha, teeme seaduse raames. Ma saan aru, et see saab olema raske, olen sellest väga hästi teadlik, aga meie anna alla ei anna,“ kinnitas ta, lisades, et ametiühing jätkab selles suunas tööd.

„Tänapäeva Eestis olid sellised asjad oodatud. Aga siiski saab seda teha tsiviliseeritud viisil. Võiks inimestega eelnevalt rääkida, arutada, vaadata reaktsiooni. Võib-olla teha seda hiljem. Kahjuks on ettevõtte juhtimisstiil tänapäeval selline... autoritaarne juhtimisstiil: otsustasime, tegime ära,“ rääkis Zaitsev.

Küsimusele, mis saab Narvas asuvast Vene tankist, vastas Zaitsev: „Täna olen rohkem realist: seegi eemaldatakse. Eemaldada, kindlasti. Aga küsimus on, millal. Teame, et valitsuse istung on juba toimunud. Otsus tehti valitsuse tasandil. Aga siin on taas juriidilised probleemid. Tank on Narva omand.“