Ajalehe teatel tegid miljoni naela suuruse annetuse perepea Bakr bin Laden ja tema vend Shafiq. Üks nende poolvendadest oli al-Qaida asutaja Osama bin Laden.

Šeigi ja printsi kohtumine toimus ajalehe teate Londonis 2013. aasta 30. oktoobril ehk kaks aastat pärast Osama bin Ladeni hukkumist USA eriüksuslaste käe läbi. Kohtumine toimus prints Charlesi residentsis Clarence House. Annetus tehti Charles järgi nimetatud heategevusfondile PWCF. Väidetavalt oli Charlesil ka nõuandjaid, kes olid otsusega rahulolematud ja hoiatasid, et sellest rahast midagi head ei tule, lisab leht.

Clarence House eitab mitmeid artiklis sisalduvaid väiteid ja kinnitab, et otsuse annetuse vastuvõtmiseks tegid fondi nõukogu liikmed, mitte prints ise. „Šeik Bakr bin Ladeni 2013. aastal tehtud annetust kaalusid PCWF-i nõukoguliikmed tollal hoolekalt,“ ütles pressiteates nõukogu esimees Ian Cheshire. Ta lisas, et otsust kaaluti hoolikalt ja sellesse kaasati „lai ring allikaid, sealhulgas valitsusest.“ Teise fondiga seotud allika sõnul otsustati, et ühe pereliikme tegevus ei pea määrima kogu suguvõsa.

Juunis teatas Sunday Times, et aastail 2011-15 võttis prints Charles endiselt Katari peaministrilt Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thanilt annetustena vastu kokku kolm miljonit eurot sularaha. Heategevusfondide järelevalvekomisjon teatas juulis, et nende hinnangul fondi tegevus mureks põhjust ei anna ning uurimist seetõttu ei algatata.