MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33,7%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 20,6% ja Keskerakonda 16,7% valimisõiguslikest kodanikest. Järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (10,2%), Isamaa (8,6%) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7,2%).

Reformierakonna ja EKRE toetus nädalaga märkimisväärselt ei muutunud, Keskerakonnal langes 1,1 protsendi võrra.

Summaarne toetus koalitsiooni moodustavatel erakondadel on 49,5% ning praeguse seisuga opositsiooni jäävatel erakondadel 37,3%.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 7. juunist 11. juulini, mil kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.