Delfi kirjutas mai lõpus juhtumist, kus tundmatu mees proovis Tallinnas, Laagris, kodutrepilt kaasa haarata 8-aastast tüdrukut.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Varese sõnul on politsei vahepeal isiku tuvastanud ning talle ka kahtlustuse esitanud.

Tänaseks oleme välja selgitanud, et Laagris 26. mail püüdis 8-aastast tüdrukut endaga kaasa haarata 14-aastane noormees. Oleme noormehe kahtlustatavana üle kuulanud ja ta on andnud oma esialgsed ütlused,“ rääkis Vares.

„Talle esitati kahtlustus ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja ka kahes röövimises, mis on toime pandud viimase poole aasta jooksul,“ lisas ta.

Menetlus on algfaasis, mistõttu on täpsemad asjaolud ja motiiv veel selgitamisel. „Tegemist on alaealisega ja teeme omalt poolt kõik, et tema edasine tulevik ei jätkuks kuritegusid toime pannes,“ sõnas Vares.

Mis juhtus?

Laagri elanik Siim Aus hoiatas mai lõpus väidetava perverdi eest kohalikke sotsiaalmeedias. Ausi sõnul üritas üks mees tema tuttava last viimase koduukse eest endaga kaasa vedada.

„Ähvardas lapse rabelemise peale, et jää vait, muidu viin metsa, tapan ära,“ kirjeldas Aus juhtunut. „Lapsel oli telefoni jälgimine peal, ema vaatas, et miks laps trepist üles ei tule, helistas, seepeale tüüp ehmatas, jooksis minema. Laps šokis, eriti kirjeldada ei oska. Politsei kutsutud.“

Politsei suunas juhtumi järel piirkonda lisapatrulljõud.