„Võimalused kahjuks ei parane, vaid halvenevad,” ütles Medvedev intervjuus telekanalile Al Jazeera, vahendab Interfax.

Medvedevi sõnul „näitas Ukraina mõni aeg tagasi nagu üles soovi võtmemomentides kokku leppida, kusjuures meie arvates suhteliselt realistlikult positsioonilt”.

Medvedev ütles, et see positsioon seisneb selles, „et tunnistada tõsiasju: nii territoriaalseid tõsiasju (seda, mis juhtus Krimmiga, seda, mis juhtus Donbassiga) kui ka tõsiasju, mis on seotud osalemisega rahvusvahelistes organisatsioonides, sealhulgas sõjalistes blokkides”.

„Teisisõnu, loobuda osalemisest NATO-s ja ajada selles suunas neutraalset poliitikat ning viia läbi osaline demilitariseerimine ja viia läbi terve rida teisi meie arvates tähtsaid asju. Sellest käis jutt meie delegatsioonide kohtumiste ajal nii Valgevene pinnal kui Istanbulis kui ka online-režiimil,” lisas Medvedev.

„Aga mingil perioodil, selgelt nende üleskutsete mõju all, mida Kiiev kuuleb Washingtonist ja Brüsselist, nad need läbirääkimised katkestasid. Sellega olukord ei paranenud, vaid teadaoleval määral isegi halvenes,” lausus Medvedev.

Medvedevi sõnul areneb olukord nüüd hoopis teise stsenaariumi järgi.

„See tähendab teisisõnu, et sisuliselt toimub sõjalise erioperatsiooni edasine areng. Kuigi neil oli võimalus püüda või proovida meiega sel teemal kokku leppida. Millega see ähvardab? On selge, millega. Kahjuks on see seotud ohvrite ja purustustega ning lõpuks võib Ukraina kaotada ka täiendavalt territooriume selle tagajärjel, mis toimub. Lõpuks ähvardab see keeldumine kokkuleppimisest sisuliselt ühega – rahvusliku suveräänsuse kaotamisega,” teatas Medvedev.

Jaga
Kommentaarid