Kas tegemist on saatusest tingitud kokkusattumusega või on Vene propagandistid jäänud oskamatult vahele võlts-sisu tootmisega?

Faktikontrollija Adam Rangi sõnutsi on see "veider kokkusattumus" - tema sotsiaalmeediapostitus kõneleb sellest sarkastilisel toonil.

Rang tõi hulganisti näiteid analüüsidest, mille põhjal võib järeldada, et Putini propagandatiimil on varnast võtta kindlate "näitlejate" pagas, mida aeg-ajalt taaskasutusse suunatakse. Seda on hästi näha ühel tema välja toodud võrdlustest:

Näide korduvatest nägudest.

Rangi twitteri-lõimest leiab rohkemgi intsidente, mil samad isikud erinevates situatsioonides korduma kipuvad.

Miks Putin oma kohtumisi "tavarahvaga" sedasi kureerida laseb?

Mõistagi hirmu pärast kogeda venelaste ehedat reaktsiooni.

Rang tõi näiteks ühe BBC artikli aastast 2011, mil toonane Venemaa peaminister jäi spordisündmuse otse-eetrisse rahva poolt mahategeva hääle taustal. Kui otse-eetris oli kõik kuuldav, siis hilisemates ametlikes jäädvustustes oli taustaheli ümber tehtud.

Vene meedias pandi käiku tõlgendus, justkui oleks rahvas sportlase suhtes säärast reaktsiooni välja näidanud. Selle ümberlükkamiseks väljendasid venelased oma arvamust tolle sportlase sotsiaalmeedialehel ja mujalgi internetis, kus väitsid kodumaises meedias räägitust vastupidist.

Jaga
Kommentaarid