Ei, meiega pole see reklaami seotud, lausus Delfile Eesti Vabade ja Tunnistatud Vabamüürlaste Suurlooži esindaja. „Oleme seda reklaami näinud ja isegi imestame, kust selline asi pärit on.”

Looži liige kahtleb sügavalt reklaami sõnumi tõsiseltvõetavuses ja kahtlustab, et äkki keegi tahab vabamüürluse arvelt rumalat nalja teha. „Hulle on igasuguseid maailmas olemas. See tekst jääb mulle väga suureks üllatuseks. Helistasin ka teistele meie organisatsiooni liikmetele ja kõik laiutavad käsi.”

Eesti Ekspressist öeldi Delfile, et antud reklaam saabus ajalehte reklaamiagentuuri Tank vahendusel. Reklaami sisust polnud ajaleht enne avaldamist teadlik.

Reklaamibüroo Tank telefonid jäid neljapäeva hommikul kutsuma, keegi toru ei võtnud.

Ajalehe viiendal küljel asuv üle A-3 lehekülje ulatuvas reklaamis on kasutatud vabamüürlaste sümboolikat -silm, püramiid, viisnurk, sirkel. Lehekülje nurkadesse on asetatud sirklit kujutav logo, millel kiri: “Labore et constantia”.

Reklaamis on kirjas: Kõrgesti austatud pühendunud!” /-/ Me kõik oleme omamoodi müüriladujad, igaüks meist. /-/ Inimkond on jõudnud taas otsustavasse valikuperioodi, praeguste sündmuste vool ning nende sündmuste tekitajad seavad meie ette olulisi valikuvõimalusi. /-/ Kogu meie elu on meie õpetus. Ja nüüd on lõpuks tekkinud võimalus sellega maailma valgustada. Selleks pole tarvis muud, kui minna inimeste sekka ja kanaliseerida oma saadud õpetus neile, kes seda juba ammu ootavad. Me tunneme nad kohe ära ja nemad tunnevad meid. Sisuliselt ei ole vahet, mille abil me oma sõnumit kanaliseerime — nägija oskab selle isegi suvalisest Hiina müüri tellisest välja lugeda, sest uue maailmakorra tõelise valgustatuse kood taandub alati ühele numbrile ja see sisaldub kõiges. .

Saabub aeg, mil pealispinnal valitsevast korrast ei sõltu enam kuigi palju. Nagu ka linnade alused kanalid võimaldavad meil liikuda ühest punktist teise sõltumata tänavate võrgustikust — ja mis on kirjutatud igale teisele kanalisatsioonikaanele? Ka see annab valgustatule Uue Maailmakorra nägemiseks vajaliku võtme. Papa Carlo ei maga! Tellised ootavad ladumist ja selle maailmakorra raskuspunktid löövad varem või hiljem vankuma.”

„Sina oled esimene doominokivi. Kõik ülejäänud kivid kukuvad, kui kukud sina. Seepärast ole alati valmis tuuleiiliks. /-/ Ja ära kuula pimesi neid, kelle sõnade taga puudub Sõnum. Lolle on kõik kohad täis. Meie olemegi Aegade Müüriladujad. Haarakem kellu järgi juba täna.”