BBC dokumentaalsarjas „Elusive peace: Israel and the Arabs” väidab palestiina läbirääkija Nabil Šaath, et 2003. aastal kohtumisel Bushiga teatas Bush palestiinlaste delegatsioonile, et teda tõukab tagant „Jumala missioon”.

„President Bush ütles kõigile meile: “Mind tõukab tagant jumala missioon. Jumal ütleb mulle: George, mine ja võitle terroristidega Afganistanis. Ja ma läksin. Jumal ütleb mulle: George, mine ja võitle türanniaga Iraagis. Ja ma läksin”,” rääkis Šaath BBC-le.

„Ja nüüd taas tunnen ma jumala sõnu tulemas, mine ja anna palestiinlastele nende riik ja anna Iisraelile nende julgeolek ja saavuta rahu Lähis-Idas. Ja Jumala nimel, ma kavatsen seda teha,” olevat Bush palestiina delegatsioonile rääkinud.

Palestiina president Mahmoud Abbas, kes samuti osales 2003. aasta juunis toimunud kohtumisel on meenutanud, et Bush ütles talle: „Mul on moraalne ja religioosne kohustus, seega ma annan teile Palestiina riigi.”

Telesari annab ülevaate viimaste aastate arengust Lähis-Ida rahuprotsessist alates eelmise USA presidendi Bill Clintoni rahualgatustest 1999 ja 2000. aastal kuni Iisraeli lahkumiseni Gazast kuu aja eest.

BBC-d on süüdistatud erapoolikuses ja vaenulikkuses Iisraeli vastu.

Valge Maja pressiesindaja Scott McClellani sõnul on taolised väited absurdsed. „Ta pole kunagi midagi taolist öelnud,” ütles McClellan BBC teatel.