juust

RETSEPTID: Külmad ja kuumad suvised supid
03.september 2015 05:15
Külma supi tegemine ei võta palju aega. Selle võib valmistada hommikul ja külmikusse panna. Kui kõht tühjaks läheb, on kohe hea võtta. Korraliku kuuma supi eeldus on aga hoolega keedetud puljong.
Eesti toidutootjad otsivad Lätis uusi turustusvõimalusi
02.september 2015 17:05
Sel nädalal toimub Riias Baltimaade suurim rahvusvaheline toidumess Riga Food 2015. Eestist osalevad messil Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja eestvõttel neli ettevõtet - E-Piim Tootmine AS, Karila OÜ, Kadarbiku Köögivili OÜ, Sveba-Dahlen Baltic OÜ.
Leedu juustutootja prognoosis tulevaks aastaks toorpiima hinnatõusu
31.august 2015 17:50
Leedu juustutootja Rokiškio Suris prognoosis, et poolteist aastat kestnud piima hinnalangus saab läbi ja tuleval aastal tõuseb toorpiima hind.
Koolijütsi tervislikud eined
31.august 2015 16:00
Koolijütsidele igapäevase toidu valmistamine võib olla tõepoolest keeruline. Road peavad olema tervislikud, samas laste jaoks isuäratavad.
Dieedinipp, mis tõesti töötab: asenda suhkur rasvaga  (32)
28.august 2015 16:00
Sellest me juba rääkisime, mispärast suhkrust loobuda tuleks . Seda, miks suhkur on vaja rasvaga asendada, saad teada nüüd ja kohe.
KIHTIDEKS LAHTI: Kuidas teha maailma parimat burgerit?  (8)
27.august 2015 09:43
Tahad teada, mis on ideaalse burgeri valmistamise saladus? Selle taga on tohutu teadus, seega otsi oma märkmik välja.
Tähelepanek: armuvalu teeb luuleliseks
26.august 2015 00:10
Facebookis on populaarsed leheküljed „Märgatud: Tallinnas” ja „Märgatud: Tartus”, kust leiab nii kriitilisi tähelepanekuid kui ka teineteist igatsevaid hingi, kellele armuvalu on kinkinud luuleande.
Vali targalt ja väldi rämpsu: millised on head ja kehale kasulikud valguallikad?  (57)
25.august 2015 22:30
Meie keha vajab valku nii lihaste, naha kui ka luude normaalseks arenguks. Seega on oluline, et valgul meie igapäevamenüüs oma koht olemas oleks. Millised on head valguallikad?
Eestlased on armuvalus rahvas: 5 stiilinäidet meeleheitel Romeotest ja Juliatest  (19)
25.august 2015 13:45
Facebookis on ülipopulaarsed leheküljed "Märgatud: TALLINN'as" ja "Märgatud: TARTU's", kust leiab nii kriitilisi tähelepanekuid kui ka armuvalus hingi. Publik toob sinuni 5 stiilinäidet, mis tõestavad, et eestlased on armuvalu käes piinlev rahvas!
Metsavennatalu hakkab juustu tootma heinapiimast  (14)
22.august 2015 13:17
Eelmisel nädalal jõudis Vastse-Roosa külla Itaalias valmistatud Bonino haljasmassikogur, mis on esimene Eestis. Uus masin niidab, kogub haljasmassi kohe kärusse ja jagab laudas lehmadele ette.
BURGERITEST: Dereku burger maitses nagu vanaema hakklihakaste, veganburger pettis testijad ära  (42)
21.august 2015 00:33
Neli burgerit ja viis degusteerijat, kes ei tea, mis burgerit nad söövad. Katses võitjaid pole.
Guud ja bääd: Seksuaallaagrid
19.august 2015 07:02
Kõige koledam GALERII: Miks selline maniküür, MIKS?  (3)
17.august 2015 16:00
Kui tihti oled mõelnud, et su küüned võiksid olla karvased ? Või veel parem — kasvataks need lihtsalt meetri pikkuseks ja siis riputaks nendele judinaid tekitavatele räpastele konksudele veel kulinad külge? Või noh, kui oled tagasihoidlikum, siis äkki sooviksid lihtsalt, et su küüned näeksid välja nagu aukudega juust või ee… toores muna?
Kuidas säilitada basiilikut
14.august 2015 16:30
Basiilikut saab kuivatada, külmutada, kuid sellest saab teha ka mitmesuguseid hoidiseid ja pestot.
Grilli- ja õllekool: Suitsuse mekiga plangujuust ja sibulamoos viivad keele alla
14.august 2015 10:00
Ja seekord üks tõeliselt mõnus suutäis, mida hea õlle kõrvale haugata — enda valmistatud juustutšipsid plangul panevad küll suu vett jooksma. Vaata videot, sealt leiad ka retsepti, kuidas valmistada!
Suvised lemmikud – suvikõrvits ja baklažaan  (1)
12.august 2015 13:20
Suvikõrvitsa- ja baklažaanitoidud on suvisel toidulaual väga mõnusad, valmivad ruttu ja täidavad kenasti kõhtu. Pakun mõned retseptid, mis mulle on aastatega omaseks saanud. Ühe juurde käib ka eriline lugu.
Zave.ee ostusoovitus: kes pakub soodsa hinnaga juustu?
10.august 2015 19:19
Kõigi juustusõprade rõõmuks leiab Eesti poodidest hulgaliselt juustu sooduspakkumisi. Järgnevalt väike valik.
Võitlus välismaa toiduga. Juust auklikuks lasta ja kalad uputada!  (88)
10.august 2015 01:00
Toidukaupade impordi takistamisel on Venemaal pikk ja põhjalik ajalugu.
Internetis imestatakse: miks sisaldab hävitatud juust vaid Venemaal ja Ukrainas kasutatavaid plastiknumbreid?  (109)
07.august 2015 12:08
Neljapäeval Venemaa Belgorodi oblastis buldooseriga sodiks rullitud juust oli sotsiaalmeedia kasutajate hinnangul kõige tõenäolisemalt siiski Ukraina või Vene enda toodang.
Venemaal litsutakse teerulliga laiaks kümme tonni sanktsioonide all olevat juustu  (98)
06.august 2015 13:53
Belgorodis algas sanktsioonidest mööda minnes Venemaale sisse toodud kümne tonni juustu hävitamine, teatas põllumajandustoodete järelevalveorgani Rosselhoznadzori pressiesindaja Julia Melano.
RETSEPTID: Kiired ja lihtsad suvesöögid
04.august 2015 12:31
Suvel on muudki teha, kui pikki tunde köögis veeta. Seekord mõned retseptid, mille järgi saab valmistada lihtsalt ning kiiresti valmivaid toite.
SUUR GALERII ja VIDEOD: Pärnus pärjati A. Le Coq 58. Muhu Väina regati võitjad ja Eesti meistrid
01.august 2015 15:04
Seitse päeva kestnud avamerepurjetamise maratonregati kulminatsioon toimus laupäeval, 25. juulil Pärnus. Pühapäeval, 19. juulil Tallinna Merepäevade keskpunktist Lennusadamas alguse saanud regatt viis 114 jahti pea 700 purjetajaga Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Soomest Kärdla , Kuivastu ja Roomassaare sadamate kaudu regati lõpppunkti Pärnu Jahtklubis. Kokku ligi 300 meremiili-pikkuse regati lõppvaatus toimus eile Pärnu lahel ja õhtul pärjati jahtklubis nii A. Le Coq 58. Muhu Väina regati võitjad kui ka Eesti meistrid Folkboot klassis ja grupis ORC III.
Hullutavale juustukoogile tuleb lisa: vaata teisi populaarseid kolme koostisosaga toite!  (22)
29.juuli 2015 15:52
Kolm koostisosa võib olla täiesti piisav, et valmistada maitsev praad, snäkk, magustoit või mõni eksootilisem roog. Järgnevalt mõned The Independenti leitud kolme koostisosaga toidud.
Laktoositalumatute soomlaste õudusunenägu: juustuvorste müüdi tavaliste vorstide pähe  (17)
28.juuli 2015 14:09
Soome käsitöö-vorstivalmistaja Tapola on soovitanud oma edasimüüjatel Parrillat Tulikeppi grillvorstid poelettidelt ära korjata. Nimelt sisaldab toode juustu, mis võib laktoositalumatutel tarbijatel allergilisi reaktsioone tekitada.
RETSEPTID: Kama on Eesti oma supertoit  (3)
24.juuli 2015 13:15
Kama on kasulik toit, mida sünnib süüa igaühel, nii hommiku- kui õhtusöögiks, aga ka lõuna lõpetuseks.
OMA AIA TAKE-AWAY: Tänavatoitude ajaloost
24.juuli 2015 13:00
Uueks toredaks trendiks on saanud linnaosade elanike kommuunide päevad ja Eesti linnades toimuvad kodukohvikute üritused, kus kutsutakse oma koduaedadesse südame ja hingega valmistatud roogi nautima.
Grilli- ja õllekool: Suus sulav kuumsuitsulõhefilee peapoolne osa seemneleiva ja kergema juustuga  (1)
24.juuli 2015 08:01
Seekord võtab grillmeister Erlis Schönberg ette kala ja valmistab sellest ühe suitsumekise suus sulava roa. Kui oled kalasõber, siis proovi järele ja paku teistelegi! Võid kindel oll, et järgmisele aiapeole ei jäta külalised kindlasti tulemata.
Muhu väina regati päikeseline etapp Kärdlast Kuivastusse kujunes loteriiks
22.juuli 2015 16:22
Kui pühapäeval 19. juulil alanud A. Le Coq 58. Muhu väina regati kahel esimesel etapil said purjetajad tunda vett ja vilet tugeva tuule, suurte lainete ja pikkade vahemaade tõttu, siis regati neljanda päeva hommik kaunis Kärdla sadamas näitas hoopis teist nägu. Päike, mõnus olemine ja rohkem kui kakskümmend soojapügalat tegi esmaspäeva hommiku erakordselt nauditavaks. Ainsaks miinuspooleks ehk veidi nõrk ja heitlik tuul, mis sellisena püsides tegi regati kolmanda etapi paljude jaoks täielikuks loteriiks.
MAAILMA MAITSED: Mehhikopärane grillrull
17.juuli 2015 13:00
Veidi jahedamasse päeva sobib otsida tulisemaid maitseid.