juust

15 jaburat asja, mida iga värskelt armunu teeb
27.märts 2015 23:00
Suur kevadine armumine peal? Vaata, kas need 15 totakat tegevust tulevad sulle tuttavad ette.
Sanktsioneeritud kaup on endiselt venemaalaste toidulaual  (10)
24.märts 2015 17:10
Võimalik on see seetõttu, et internetiärimehed hiilivad seadustest mööda ja nende äri läheb sanktsioonide tõttu aina tõusujoones, vahendas Äripäev vene lehte Izvestija .
Süüa on tänavu odavam kui mullu  (5)
20.märts 2015 14:37
Eesti toiduainete hindu mõjutavad maailmaturu hinnad on FAO andmetel eelmise aasta omadest märkimisväärselt madalamad.
KÜSITLUS: Kas midagi on viimasel ajal ka odavnenud?  (3)
20.märts 2015 11:38
Maaleht uurib, kas inimesed on leidnud midagi, mille hind on odavamaks läinud.
AUHINNAMÄNG: Legendaarne DŽIUGAS® — osale juustumängus ja võid võita!
20.märts 2015 07:30
Kirjuta meile nami-nami.ee keskkonda , millises toidus kasutaksid sina Džiugase kõvasid või 'Mix' juuste. Viit parimat ideed premeerime DŽIUGAS® kinkekomplektidega! Auhinnad loosime välja 30.04!
Terve pere kolme euro eest söönuks: köögiviljakaste frikadellidega  (19)
18.märts 2015 15:00
Euro tulekuga on toiduainete hinnad hoolega ülesmäge rühkinud ja rahakotisõbralike roogade nuputamine muutunud veelgi keerulisemaks. Naistekas avaldab sel nädalal koostöös Ajakirjade Kirjastusega retsepte "Nutika perenaise kokaraamatust", mis säästlikult terve pere ära toidavad.
Kettamaailma maitsed. Teeme süüa Terry Pratchetti mälestuseks
18.märts 2015 09:30
Terry Pratchetti loodud kummalises maailmas on tähtsal kohal toit. Vahel veidi ettearvamatu, aga kindlasti väga toitev toit. Nii meisterdavad tõlkija Krista Kaer , kirjanik Karl-Martin Sinijärv ja raamatukujundaja Asko Künnap rotte pulga otsas ja tumeda õlle järele lõhnavat hõrku möginat.
FOTOD: Balti jaama turg - rongiga ajas tagasi  (3)
14.märts 2015 13:46
Balti jaama turg näeb väsinud välja, ent toiduvalik on seal päris hea.
Omal käel Tenerifele: kuidas kohale jõuda, kus käia ja ülevaade TOP 10 vaatamisväärsustest  (7)
14.märts 2015 08:15
Viimane reis Tenerifele (november-detsember 2014) oli juba meie viies reis samasse sihtkohta. Katsun nüüd kokkuvõtlikult kirja panna selle, mis meid Tenerife juures ikka ja jälle tõmbab.
RETSEPTID: Kevadine hitt – spargel
12.märts 2015 12:30
Euroopas peetakse tervislikku ja värsket sparglit kevadekuulutajaks ja köögiviljade kuningaks. Natuke otsides leiate turult ka Eestis kasvatatud sparglit.
ESSEEEKONKURSS Risto Laur: Eesti, minu viimane kiri Sulle ja kodustele  (15)
03.märts 2015 12:02
Minu hüvastijätte oma sünnimaaga on olnud täpsemalt öeldes kaks. Esimene toimus 25 aastat tagasi, mil ma alles noore õppurina oma spordikotti hädapärase toppisin ning Rootsi Kuningriiki tähtajatule õppereisile suundusin, ja teine hüvastijätt aastal 2010, mil ma juba suure mehe ja vastutava pereisana Eesti karmide elutingimuste ees põnnama lõin ning lausa huupi erinevatele laevadele karates ükskord Islandi saareriigi laavakividel randusin.
Kümme põhjust minna Rumeeniasse vaatamata vampiirihirmule  (7)
02.märts 2015 14:45
Silvia Pärmann annab kümme soovitust neile, keda Rumeenia vampiirid ja mustlased esmapilgul hirmutavad.
RETSEPT: mitme juustu ahjupasta
01.märts 2015 23:30
Ahjupastad on perenaiste uued lemmikud — neid on lihtne valmistada ja nad on veelgi maitsvamad kui tavalised pastad. Ja kui asjasse on segatud veel kolm erinevat juustu, siis mmm…
Kuidas muutus põllumajandussaaduste ja toidukaupade väliskaubandus 2014. aastal?
27.veebruar 2015 08:31
Eesti eksportis 2014. aastal põllumajandussaadusi ja toidukaupu jooksevhindades 1,22 miljardi euro väärtuses ning importis 1,48 miljardi euro eest. Suurimad toidukaupade kaubavahetuse mõjutajad oli mullu ootuspäraselt Venemaa kehtestatud sanktsioonid.
RETSEPTID: Vabariigi sünnipäeva suupistelaud  (3)
23.veebruar 2015 14:30
Siin on kerge vaevaga valmivad ampsud, mida hea mekkida vastuvõtu vaatamise kõrvale.
Zave.ee toidusoovitus: kamatoidud vabariigi aastapäevaks
23.veebruar 2015 13:00
Peagi saabuva vabariigi aastapäeva puhul pakub Sandra Kaisa Laurfeld välja kaks lihtsat ja tervislikku retsepti meie rahvustoidu kamaga.
Eesti toit: millest välismaal elavad eestlannad kõige rohkem puudust tunnevad?  (47)
23.veebruar 2015 11:00
Vabariigi aastapäev on kohe-kohe ukse ees ning Toiduliit kutsub sel puhul tarbijaid üles eelistama poes käies lipumärgiga tähistatud kodumaist toidutoodangut. Kuidas tulevad aga Eesti toiduta toime välismaal elavad eestlased, kelle jaoks kodumaal harjumuspäraseks kujunenud toidutooted on saanud defitsiidiks? Uurisime kolmelt võõrsil elavalt eestlannalt, millistest toodetest enim puudust tuntakse.
Märtsis asuvad juustulaevad teele  (1)
19.veebruar 2015 12:54
AS Tere ning ühistu E-Piim sõlmisid eelmisel reedel Jaapani korporatsiooniga Maruben lepingud lõssipulbri ja juustu müügiks.
Vabariigi sünnipäeva suupistelaud
19.veebruar 2015 05:15
Siin on kerge vaevaga valmivad ampsud, mida hea mekkida vastuvõtu vaatamise kõrvale.
Eesti toidule veebruaris eriline austus
18.veebruar 2015 16:30
Seoses läheneva Vabariigi aastapäevaga teeb Toiduliit üleskutse eelistada veebruarikuus just kodumaist kvaliteetset toidutoodangut, et panustada seeläbi kodumaiste toiduettevõtete ja seal töötavate inimeste käekäiku.
Saaremaa piimatööstus saadab märtsis Jaapanisse esimese juustupartii  (1)
16.veebruar 2015 16:00
Eesti riigi ja piimatootjate viimase poolaasta ponnistused Jaapani turule pääseda on vilja kandnud ning märtsis saadetakse tõusva päikese maale ka esimene proovipartii Saaremaa juustu.
RETSEPT: lihtsad, aga luksuslikud lihapallid
15.veebruar 2015 23:30
Pärast seda sõbrapäeva šokolaadirallit tahaks ju ometi midagi tahedamat hamba alla pista. Miks mitte ühed luksuslikud, aga lihtsalt valmistatavad lihapallid. Et üleminek magusalt soolasele valutumalt läheks, on neis lihapallides peidus ka suhkrut.
Mida teha Eesti piimaga?  (14)
12.veebruar 2015 14:56
PIIMATURG: kuigi ministrid raporteerivad edukatest välisreisidest ja tekkivatest kaubandussidemetest, võtab meie toodetele uute tarbijate leidmine aega.
Kuidas talv edukalt üle elada  (3)
12.veebruar 2015 09:30
Toitumisspetsialist Aive Luigela kirjutab, et suvel söödud vitamiinirikas toit muudab organismi vastupidavaks külmal ajal kimbutama tulevatele haigustele. Kuid mitte vähem tähtis pole see, mis on meie laual talvel.
Sensuaalsed prantslannad õpetavad: 13 sammu enda armastamiseni  (2)
10.veebruar 2015 23:00
Kogu maailm imetleb prantsuse naisi — nad on alati nii ilusad ja stiilsed ning paistab, nagu ei näeks nad selle nimel üldse vaeva! Nad on saledad, kuigi ei pea dieeti. Nad on armsad, aga samas enesekindlad. Nad on ilusad, sest nad armastavad ennast. See pole tegelikult keeruline, proovi ka!
Eesti veganid: paljud lääneriigid on veganluse heaks kiitnud, aga eestlased ei suuda seda teha  (126)
06.veebruar 2015 16:00
Katkend Kadri Aaviku, Anniina Ljokkoi ja Minna Tootsi teosest “Vegan. Hooliv ja maitsev elu” kirjastiuselt Tammeraamat.
RETSEPT: Kordumatu ja klassikaline võileivatort
06.veebruar 2015 14:45
Võileivatordi tegemiseks ei pea alati pidupäeva ootama, vahel võib selle valmis teha lihtsalt oma pere rõõmustamiseks.
Suutäis soolast torti
05.veebruar 2015 05:16
Kui peolaual serveeritakse võileivatorti, siis enamasti imestad, et miks ma ise pole seda ammu teinud.
Estover hakkas tegema teistmoodi kodujuustu  (10)
02.veebruar 2015 17:10
Et keerulisel juustuturul edukam olla, otsustas Estover OÜ hakata valmistama kodujuustu, mida saaks ka eksportida.