juust

Kiirtoidujaht Tallinna kesklinnas: millisest kohast kõige parema burgeri leida võib?  (122)
16.oktoober 2014 22:00
Olukordi, kus pärast pikka pidutsemist sammud lähimasse burgeriputkasse seatakse, tuleb ette ka parimates peredes. Selleks aga, et edaspidi siht selge oleks, käis Naistekas viies Tallinna populaarses kohas ja uuris, mida pakutakse.
Ühistud soovivad rajada uue piimatööstuse  (2)
16.oktoober 2014 05:15
Eesti Piimaliidu ja piimandusühistu E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas on kindlalt veendunud, et Eestisse oleks otstarbekas ehitada uus tööstus, mis suudaks päevas ümber töötada kuni 1000 tonni toorpiima.
Vene turule toodetud rasvast juustu pole kuhugi panna  (66)
15.oktoober 2014 09:45
Eesti piimatootjad mõtlevad, mida teha 600–800 tonni spetsiaalselt Venemaale müümiseks toodetud rasvase juustuga.
Tallinna koolide õpilased praktiseerisid jäätise kaunistamise kunsti
13.oktoober 2014 17:00
Eelmisel nädalal viis neljas Tallinna koolis läbi külalistunni jäätisetootja Balbiino, et tutvustada lastele toidutööstuse köögipoolt. Külalistunnis osaleti Toiduliidu teavituskampaania raames, kus Eesti toidutööstuse esindajad rääkisid septembrikuu jooksul 25 Eestimaa koolis, kuidas valmivad vorst, juust, leib, jäätis ja teised lastele tuttavad toiduained.
Vene mõju: augustis vähenes nii eksport kui import  (5)
10.oktoober 2014 09:18
Kaupade eksport kahanes 2014. aasta augustis 3% ja import 6% võrreldes eelmise aasta augustiga, teatab Statistikaamet. Ekspordi ja impordi vähenemist mõjutas enim mehaaniliste masinate, elektriseadmete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade kaubavahetus.
Naine, kui tahad oma aura korras hoida, siis ära seksuaalpartnereid liiga tihti vaheta!  (35)
09.oktoober 2014 22:30
Seks ei ole ainult füüsiline. Seks on hingede ja teadlikkuse ühendamine, et kogeda kõrgemaid teadvuse seisundeid. Hea seksuaalsuhe saab toimuda vaid siis, kui partnerite vahel toimub selge ja aus suhtlemine. Suhtlemine südamest- südamesse. Kui voodielu on aga muutunud tüütuks kohustuseks, on see suur märk sellest, et suhtes pole kõik korras. Seksiga ei saa asendada omavahelist suhtlemist.
Kolm põhjust, miks peaksid toiduvalikul eelistama täisteratooteid
09.oktoober 2014 15:00
Eesti esimesel Täisterakonverentsil esinenud Tartu Ülikooli meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor, Mihkel Zilmer tõi välja kolm peamist põhjust, miks toiduvaliku tegemisel tasub eelistada täisteratooteid.
Mida ja millal süüa, et seedimine kogu aeg korras oleks?  (20)
07.oktoober 2014 23:00
Tänapäeval on paljud seedimisprobleemid saanud tavaliseks osaks meie igapäeva elus. Peamised kaebused seoses seedimisega on: liigsed gaasid, kõrvetised, kõhuvalu, rõhumistunne kõhus peale sööki, refluks ehk toidu tagasiheide ja halvalõhnalised väljaheited. Suureks probleemiks on ka kõhukinnisus, eriti vanemas eas. Väsimuse tekkimine pärast sööki viitab sellele, et toitu ei seedimine võtab liiga palju energiat. Toit peab energiat andma, mitte seda ära võtma.
Prominentide lemmiktoitude retsepte  (2)
03.oktoober 2014 07:55
Targu Talita lugejale ei ole ilmselt vaja selgitada eestimaise toidu kasulikkust. Eesti toidu päeval pakutud retsepte tasub aga katsetada küll.
Söögem normaalselt!  (8)
30.september 2014 12:18
Aimar Ventsel: Sotssürrealism Venemaal ehk palun Valgevene ananassi!  (43)
27.september 2014 19:20
Värskes KesKus'i numbris kirjutab etnoloogiadoktor Aimar Ventsel Vene majandussanktsioonidest, sürrealismist ja riiklikust paduabsurdist.
Pühvlipiima Eestis toota pole mõtet
21.september 2014 11:14
„Väga hea mulje jäi. Kujutasin algul ette, et pühvlifarmis on puittarad ja käsitsilüps ämbrisse ning kohapeal tehakse siis piimast juustu, kuid tegelikult oli siin kõik kaasaegne,“ oli Piret Alftan Maalehe reisil Vannullo pühvlifarmi külastamise järel meeldivalt üllatunud.
Venemaa karistamisel kannavad põhiraskust Euroopa põllumehed  (5)
20.september 2014 10:21
Eestis langeb järsult piima hind, poolakad muretsevad oma õunte pärast, Belgia aednikud ärgitavad pirne sööma – need on mõned näited Venemaa agressiivse poliitika vallandatud uuest reaalsusest.
KATKEND RAAMATUST "Estonia inimesed": „Mul oli hirm, et äkki nad sõidavad minema ja jätavad mu maha“  (38)
19.september 2014 17:47
Delfi toob lugejateni järgmisel nädalal saabuva Estonia huku mälestuspäeva eel katkendid sel nädalal ilmunud raamatust "Estonia inimesed. 20 aastat pärast laevahukku". Einar Ellermaa ja Inge Pitsneri koostatud raamatus räägivad oma loo inimesed, kes katastroofist tahtejõu ja ime läbi eluga pääsesid ja kes oma lähedase või lähedased kaotasid.
Vene turg tuleb äriplaanidest lähiajaks maha tõmmata  (10)
19.september 2014 08:56
6. augustil kehtestas Venemaa aastaks Põllumajandustoodete sisseveo keelu EList, Norrast, USAst, Kanadast  ja Austraaliast. Konjunktuuri-instituudil valmis uuring selle võimalikest tagajärgedest.
Impordipiirangud on hindu mõjutanud
18.september 2014 05:15
Statistikaameti andmeil on toit aastaga odavnenud 1,7% ja kuulises võrdluses 1,2%. Olulise panuse hindade alanemisse andis köögivili.
Hololei: EL ei osanud Venemaa põllumajandussanktsioone oodata  (61)
18.september 2014 04:30
Aastaid Euroopa Liidus töötanud Henrik Hololei oli vahetult Venemaa-vastaste sanktsioonide kokkupanemise juures, koordineerides Euroopa Komisjonis majandussanktsioonide koostamist.
Kuidas kulgeb Maalehe reis Lõuna-Itaalias
17.september 2014 15:20
Maalehe reisiklubi kaks gruppi seiklevad Itaalias. Siinkohal väike ülevaade esimese grupi juhtumistest.
Puust ja punaseks: mille poolest naised ja mehed erinevad ja kui suured need erinevused tegelikult on?  (11)
17.september 2014 12:12
Kõige suuremad konfliktid on peaaegu alati tingitud sellest, et mehed ei mõista naisi ja naised ei mõista mehi. Sugudevahelisi suhteid on juba aasatuhandeid üksteise vastu üles keeratud. Kuid seda poleks vaja, tuleb vaid mõista, millised on mehed ja millised naised.
Millised sanktsioonid?! „Näljased venelased” šoppavad Narvas täie eest  (291)
16.september 2014 04:30
Käsipagasiga kaubavedu üle Narva jõe silla muutus pärast Venemaa sanktsioone vastupidiseks.
Jalahaisu tekitav bakter leiab rakendust samuti toiduainetööstuses  (18)
12.september 2014 15:05
Haisvate juustude saladus on... jalahigi-bakter!
Valus, kuid naljakas tõde: 10 põhjust, miks su unistuste figuur on endiselt vaid unistus  (12)
09.september 2014 22:30
Aasta tagasi salvestasid oma telefoni pildi ideaalkehast ja ütlesid endale: “Aasta pärast olen mina samasugune!” Mingil imelikul põhjusel oled aga hoopis kaks kilo juurde võtnud. Meie teame, mis see imelik põhjus on… Õigupoolest on neid kümme.
GRAAFIK: Eesti ekspordipartnerite esikümnes on uued tegijad  (2)
09.september 2014 15:50
Kaupade eksport kasvas 2014. aasta juulis 6%, Eestist eksporditi kaupu jooksevhindades ligi 1 miljardi euro väärtuses. Suurimaks partneriks on tõusnud Rootsi. Suuremad tõusjad on aga olnud USA, Läti ja Holland.
Piimasektor saab kasutada erakorralist abi
08.september 2014 17:30
Piimasektor saab Venemaa kehtestatud impordipiirangute mõjude leevendamiseks kasutada Euroopa Liidu täiendavaid turukorralduslikke meetmeid: või, lõssipulbri ja juustude eraladustamist ning sekkumiskokkuostu võimalust senisest pikemal perioodil. 8. septembrist saab PRIAle esitada taotlusi eraladustamislepingu sõlmimiseks.
Venemaa tekitas piimaturul paanika  (4)
07.september 2014 12:42
Piimatööstused said augusti alguses kehtestatud Venemaa ekspordikeelust tõsise laksu, mis nüüd tootmismahtu alla kisub.
Juurviljadest pitsapõhi, aga maitseb nagu päris!
06.september 2014 04:30
Kui pitsapõhi korralikult läbi küpsetada, nii et servad krõbedad, siis ei näe lapsedki pettust läbi.
Nuusuta roosi ja hammusta tigu!
05.september 2014 07:59
Maalehe reisiseltskond on Bulgaariast ja Make­dooniast õnnelikult tagasi – pea muljeid ja nina roosilõhna täis. Vaata ka suurt pildigaleriid!
Ivari Padar: Euroopa peab Vene kaubandussõjas ühist rinnet hoidma
03.september 2014 11:04
Põllumajandusminister Ivari Padar ütleb intervjuus Lõunaeestlasele , et kõige hullem oleks see, kui praegu hakkaksid Euroopa riigid ühekaupa Moskvalt toiduturu avamist nuruma.
Teadlased selgitasid välja parima pitsajuustu  (16)
02.september 2014 12:28
Uus-Meremaa teadlased on pärast põhjalikku uurimist otsustanud, et Itaalia stiilis lahtise piruka ehk pitsa katmiseks parim juust on mozzarella. Uurimuse tulemused ilmusid ajakirja Journal of Food Science augustinumbris.