Riigikohtu esmaspäevane lahend jõustas kohtuotsused, millega tunnistati tühiseks Tallinnas Nõmmel ja Lasnamäe piirkonnas 2016. aastal sõlmitud jäätmeveo hankelepingud Baltic Waste Managemendiga (BWM).

Tallinna linn sõlmis riigihankega 2016. aasta novembris ja detsembris Lasnamäe veopiirkonnas nr 10 ja Nõmme veopiirkonnas nr 2 töövõtulepingud ühispakkujatega Baltic Waste Management OÜ-ga ja OÜ-ga Tapa Autobussipark ning andis sama aasta 22. novembril nendest hankelepingutest tulenevad õigused ja kohustused üle linna enda hallatavale Tallinna Jäätmekeskusele.

Mullu 19. aprillil rahuldas Tallinna Jäätmekeskus ühispakkujate taotluse lubada kooskõlas hankelepingutega kasutada alltöövõtjana 100 protsenti Tallinna linnale kuuluvat AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskust (TJT) ning alates sama aasta maist oli neis jäätmeveopiirkondades olmejäätmete vedajaks TJT.

Ragn-Sells AS viis asja kohtusse ja taotles hankelepingute tühisuse tuvastamist või alternatiivselt tühistamist, samuti jäätmeveo teenuse osutamise korraldamisel Tallinna linna tegevuse õigusvastasuse tuvastamist ning taotles, et kuni uue riigihanke korraldamise ja võitja selgumiseni oleks neis jäätmeveopiirkondades vabaturu olukord.