Mis etapis on Gonsiori tänava rekonstrueerimine praegusel hetkel?

Gonsiori ja F. R. Kreutzwaldi tn ristmikul on käimas trasside ehitus, mis liigub suunaga telemaja poole.
Lõigus Maneeži – Pronksi tn jätkub graniitplaatide paigaldamine ning rattatee põhja valmistamine. Ohutussaared on asfalteeritud, teekattemärgistus tehtud ning alustatud ka haljastustöödega. Hiljemalt 14. oktoobriks paigaldatakse teelõigus foorid.

Lõigus Pronksi – Kreutzwaldi on käimas tugimüüri rajamine.

F. Kuhlbarsi tn ristmikul toimuvad tööd gaasitrassil ning nende järel alustatakse elektritöödega.
Lõigus J. Vilmsi – Vesivärava rajatakse puudele kasvualust. Lõigus Vesivärava tn – Laagna tee käivad haljastus- ja parkla ehitustööd. Istutatud on 30 puud.

Millal avatakse tänav liiklusele? - Kui tänava avamine hilineb, siis miks?

Kui ei juhtu midagi ootamatut, avatakse tänav autoliiklusele ettenähtud ajal – novembri teises pooles. Selleks ajaks peavad kõik peamised tööd tänaval olema lõpetatud ning väiksemate töödega jätkatakse, nagu see ka algselt plaanis oli, pärast tänava avamist liiklusele. Rõhutame, et vähemalt kuni järgmise aasta kevadeni toimib Gonsiori tänava liiklus tavapärasel moel samuti, nagu see oli enne remonti.

Kas tänava rekonstrueerimisel on olnud mingeid takistusi/tagasilööke?

Gonsiori tänava rekonstrueerimine on väga mahukas ja keeruline projekt ning selle teostamisel on juhtunud mitmed ettearvamatud situatsioonid, mis mõjutasid ka tööde graafikut.

Näiteks avastati juunis Maneeži ja Pronksi tn vahelisel lõigul töid tehes, et projekteerimisel koostatud alusplaan ning nõukogudeaegsete kommunikatsioonide tegelik paiknemine ei lähe omavahel kokku ning oli vaja tellida lisatöid. Peale selle tekitas jaanipäeva eel rekordiline sademete kogus uputuse, mille tulemusel juba pooleldi ehitatud trassid vajusid uuesti kinni.

Septembri keskel tuli linnavõimust mitte sõltuval põhjusel asfaltkatte viimase kihi paigaldustööd ümber korraldada, kuna asfalditehase jaoks Taanist laevaga saabuma pidanud segu valmistamise materjalid jõudsid Tallinna ettenähtust hiljem.

Ka pingeline olukord tööjõuturul on tekitanud lisasurve töövõtjale, ent hetkel tundub, et suures plaanis peaksid olulised tööd õigeks ajaks valmima.

Täname Tallinna autojuhte ja kohalikke elanikke ning samuti kõiki teisi liiklejaid kannatlikkuse ja mõistva suhtumise eest.