"Deniss Borodits asub abilinnapea ja seitsme keskerakondlase alluvusse kõrgepalgalisele tööle. Opositsioonilise volinikuna, kes kontrollib kriitilise pilguga linnavalitsuse tegusid jätkata on sama usutav, nagu Tallinna sisekontrolli juhtimas Klandorfi vuntsid," ütles Michal Delfile.

Suurima opositsioonijõuna on Reformierakond Michali kinnitusel kriitiline Keskerakonna ainuvõimu tegemiste suhtes ja ei tee erandit kellelegi, kes ennast Boroditšiga võrreldavasse huvide konflikti seab.

"Tallinna halva juhtimise ja korruptsiooniskandaalide ühisnimetaja on süsteemne läbipõimumine ja ringkäendus ehk lihtsamalt öeldes – omad ei kontrolli omade tegusid. Sõle hallist kuni linnatranspordi suure varguskahtluseni, kui vaid viimaseid meenutada," sõnas Michal.

"Reformierakonnale andis valija tugeva mandaadi Tallinna halba juhtimist muuta ja sellises huvide konfliktis peaks Boroditš ise mõistma, et kui ta käitub nagu keskparteilane, siis koheldakse teda nagu keskparteilast. Volikogus mandaadi peatamine on miinimum, et seda huvide konflikti vältida," rõhutas Michal.

Boroditši palk Michali hinnangul päris kõrge ja suurem kui eelmisel juhil, volikogu liikmel keskerkondlasel Enno Tammel. "Küllap siis peab Keskerakaond, Kalle Klandorf ja seitse nõukogu liiget Boroditšit nii heaks transpordiasjatundjaks. Paradoksaalselt peetakse teda veel võimekaks sama palga 6500 ja väikse lisahüvitise, 608 euro eest opositsiooni ridades volikogus linnavalitsuse suhtes kriitikat jätkama," märkis Michal. "Mida selle palga eest tegelikult kaubeldakse saame teada kui Borodits hakkab hääletama."

"Meie hulgas sellise pantvangistaatusega ja huvide konfliktis tal kohta edasi pole ning mandaadi peatamine linnaettevõttes kõrget palka saades on vähim, mida talle mandaadi andnud inimesed ootavad," ütles Michal.