Hiljuti märkas murelik lugeja, et Veskimetsa olid jäetud muru peale suur hunnik rehve, kanistreid, telekas jms kola. Kohusetundlikud inimesed tegid platsi puhtaks, kuid möödunud nädalavahetusel jalutades, leiti samast kohast taas kanistrid.

Praht Veskimetsas
Praht Veskimetsas

Mida teha, kui leiad oma kodukandist prahti?

"Kodanik võiks ühendust võtta linnaosaga või vastavas linnaosas töötava piirkonnatöö inspektoriga. Antud juhul siis Haabersti LOV-ga või Haabersti LOVse juures asuva mupo piirkonnatöö inspektoriga," ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt Delfile.

Hundi sõnul tulevad Mupo inspektorid kohale ja fikseerivad olukorra. "Vahel juhtub, et olmeprügi hulgast tuleb välja dokumente, mis viitavad võimalikule prügistajale ja sel juhul on võimalik prügistaja vastutusele võtta," lisas Hunt

"Kui mingeid jälgi võimalikust prügistajast ei leita, siis üldjuhul pöördutakse linnaosa valitsuse poole palvega sealt ära koristada," sõnas Hunt.

Mupo paneb südamele ja palub kohalikel elanikel olla tähelepanelik ja jälgida oma ümbruses toimuvat. "Kui on kahtlus, et tegemist võib olla inimesega, kes ladustab metsa alla prügi, siis dokumenteerida see ja kiiresti teavitada mupot infonumbril 14410. On juhuseid, et tänu patrulli kiirele reageerimisele on prügistaja kohapealt tabatud."