Möödunud aastal lehvisid üritusel lava ees suured EKRE lipud. Kannisto ütles Delfile, et tänavu on kokku lepitud suuri EKRE lippe mitte üritusele tuua. Samas väikeseid erakonna sümboolikaga lippude lehvitamist Kannisto sõnul ära keelata pole kavas.

"Kui mõned väikesed lipukesed on, siis nendest ma ei tee väljagi, mul on muudki teha, kui neid jälgida. Aga ette avalikult lippudega minemine jääb ära, selles on kokku lepitud," ütles Kannisto Delfile.

Küsimusele, kas üritus on EKREga seotud, vastas Kannisto, et on tegelikult ürituselt kõiki erakondi eemale hoidnud. "Ma olen nii apoliitiline inimene, kui Eestis üldse on võimalik," ütles Kannisto. "Võib-olla oleks selle ürituse ajaks hea ennast EKREst isegi taandada," lisas ta.

Samas ilmus tänases EKRE häälekandjas Kannisto kirjutis ürituse toimumise kohta. Seda kommenteerides ütles Kannisto, et tal on selline kirjutis kavas saata kõigile erakondadele, aga enne teistele erakondadele saatmist soovib ta teksti korrigeerida. "Ma vaatan, kas kirjavahemärgid, lauseehitus ja sõnastus on õige," põhjendas ta, miks kirjutis ainult EKRE häälekandjas ilmunud on.

Lisaks sinimustvalgetele lippudele kutsub Kannisto kutsus üles inimesi kaasa ka tõrvikuid kaasa võtma. Tõrvikuid kasutati ka möödunud aastal.

Peale selle oli täna päeval ürituse Facebooki lehel positiusi jaganud inimeste erakondliku kuuluvuse osas viiteid valdavas enamuses EKRE-le. Õhtuks oli enamik kommentaare ja postitusi lehelt eemaldatud.

Üritusel mitu aastat osalenud Koit Toome ütles Delfile, et tema seoseid EKRE-ga märganud ei ole. "Minuga on ainult kontserdi osas räägitud ja mitte midagi muud," ütles Toome Delfile. Ka ei mäleta ta, et oleks möödunud aastal EKRE lippe näinud.

Ka teine üritusel osaleja Renate Saluste ei ole seostest EKRE-ga kuulnud. Ürituse poliitilisuse osas ta ei seisukohta ei võtnud. "Ma ei saa aru, miks seda minu käest küsitakse, ma olen seal ainult esineja," ütles Saluste Delfile. "Mind on sinna esinema kutsutud, mina esitan seal laulud, mida mul on palutud," kommenteeris ta asja.

Möödunud aastal toimunud laulupeol olid lava ees ERKE lipud vaheldumise eesti lippudega. Kannisto sõnul sattusid lipud sinna eksikombel ja ta ei leidnud võimalust lippudega inimesi lava eest ära kutsuda.