Eile õhtul oli Harjumaal Anija vallas puhkenud metsatulekahju kuivuse ja tuule abil levinud juba 200 hektarile. On raske hinnata, kui halvaks oleks olukord läinud, kui öösel ja täna päeval poleks ilmataat õnnistanud vihma ja vaibunud tuulega.

„Käivad endiselt aktiivsed kustutustööd, kustutab 150 inimest ja 30 ühikut tehnikat,” sõnas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Jane Gridassov täna kella 20.30 ajal Delfile. Täna on õnnestunud ära hoida tule edasine levik. Pressiesindaja sõnul sadas täna Vikipalu kandis õnneks paar tundi vihma ja eile õhtul vaibus ka tugev tuul. Tänu paljude inimeste pingutusele ja ilmataadi abile võib loota, et tulele on piir pandud, kuid lõplikult loodetakse suupõleng kustutada alles nädala lõpuks.

Täna õhtul aitab päästjaid kustutustöödel 88 vabatahtlikku, enamus neist kohalikud. Kas ka homme on päästjatel vabatahtlike abi vaja? „Eks öö näitab, mis seis meid hommikul ootab,” nentis pressiesindaja. Kui inimesi on taas appi vaja, annab Päästeamet sellest ka teada. „Täna õhtul on kõik tööliinid inimesi täis.”

Tulekahju on päästjatel aidanud kustutada kohalikud, vabatahtlikud päästjad ja kaitseliitlased.

Gridassovi sõnul oli Vikipalu põleng 10 aasta jooksul üks suurimaid. "Viimane suurem metsatulekahju oli 10 aastat tagasi Vihterpalul," lausus ta. 2008. aastal põles Vihterpalus ca 800 hektarit metsa.

Delfi vaatles ulatuslikku päästeoperatsiooni ka esmaspäeva õhtul: