Selgus, et lisaks reisivõidule seob paari Ekspressiga veel üks huvitav kokkusattumus. 1996. aastal pani Indrek Ekspressi tutvumiskuulutuse, Marjele jäi see silma. Kohtuti, armuti, abielluti, saadi lapsed.

Justkui Ameerika mägedel liikus pere elu mullu edasi, kahjuks seekord allapoole. Arusaamatul põhjusel hakkasid Indreku lihased pärast Ameerika reisi jääma üha nõrgemaks. Isegi ukseluku lahti keeramisest sai suur pingutus. Arstide diagnoos läinud aasta juulis lõi tummaks: Indrekul on haruldane ALS ehk ravimatu lihashaigus, mis hiilivalt, aga järjepidevalt lihaste töövõimet sööb. Praeguseks on Indrek ratastoolis ja kõne on häiritud, võõrad inimesed ei pruugi temast aru saada.

Jäänud on vaid üks võimalus olukorda leevendada. Tänavu sai Pekingi haiglas tüvirakkude siirdamisest abi eestlanna Kadi Kornak. Et Indreku olukord jääb päev-päevalt kehvemaks, soovivad Hiinasse sõita ka Olmarud.

TÜ Kliinikumi neuroloog Karin Rallmann selgitab, et tüvirakkude siirdamise tõhusus pole praegu veel teaduslikku kinnitust leidnud, kuid uuringuid tehakse palju ning ta usub, et ALSi ravi on tulevikus erinevate tüvirakkude ja kasvuteguritega võimalik.

Neli nädalat kestev protseduur maksab 32 000 eurot. Pere palub raha kogumiseks annetajate abi.

Eraisikud saavad teha annetusi
otse Indrek Olmaru pangakontole (
SEB Pank EE421010010818919017), juriidilised isikud saavad ülekande teha tulumaksusoodustusega MTÜ Janno Puusepa Fond kontole (EE184204278605413008), kasutades märgusõna „Indrek Olmaru“.