Veel märtsi alguses kinnitas Simson Eesti Päevalehele enesekindlalt, et juuliks on tasuta ühistransport kehtestatud. "Mõni ütleb, et oleme isegi aeglaselt liikunud. Eelmisel aastal tuli mulle kõigi maavanemate nimel kiri, et andke ainult käsk, me kehtestame tasuta ühistranspordi 1. maist 2017," teatas ta.

Aprilli lõpus on seis teine. Konkreetset määrust pole allkirjastatud. "Aktuaalsele kaamerale" ütles Simson täna, et vastavalt vastu võetud riigieelarvele olla raha olemas, et kompenseerida senine piletitulu. Ta lisas, et tuleb liine tihendada.

Talt küsiti otse, kas teatud piletitasu siiski tuleb. "Sel hetkel, kui määrus allkirjastatud, saan anda detailseid vastuseid," puikles Simson.

"AK" reporter uuris, miks ei taha minister enne rääkida, miks alles siis, kui lõplikult asjad lukus. "Küsite detaile, mis selguvad määrusest, igal asjal oma aeg! Olen valmis rääkima detailsemalt, kui on allkirjastatud."

Simson ütles, et koalitsioonipartnerid on teadlikud, mis määrusesse saab. Nad on selle heaks kiitnud? "See on ministri määrus, see ei pea leidma kooskõlastust..." Aga koalitsioon on koostöö? Simson kinnitas, et jah. "Olen leidnud kuldse kesktee."

Sellest kuldsest keskteest pole aga kuulnud IRLi juht Helir-Valdor Seeder. Ta ütles, et pole määruse detailidega kursis, neid alles arutatakse.

Delfi küsimustele vastamiseks Simson täna aega ei leidnud. Tema nõunik Jaan Männik viitas, et Simsoni päev olevat olnud täis riigi äriühingute aastakoosolekuid. Määruse puhul viidatakse, et see saavat ministri allkirja lähiajal. Millal täpsemalt, ei öelda.