„Tegelikult olen mina tegelenud alkoholi reklaamipoliitikaga ja alkoholi kättesaadavuse piiramisega alaealistele, ent kuidagi on ujunud ka see aktsiisipoliitika minule,” möönis Ossinovski „Ringvaates“ ja lisas, et rahandusministeerium on suutnud end aktsiisidega seonduvast pahameelest eemale hoida.

Rahandusminister Toomas Tõniste sellise käsitlusega mõistagi leppida ei taha. „Tõsi on see, et Jevgeni Ossinovski tegeles alkoholipoliitikaga tublilt - kuni tundis, et sellest tõuseb poliitiline kasu. Kui selgus, et Eesti rahvas ei olnud sellega rahul, kuidas neid elama õpetatakse, tahtis tervise- ja tööminister vastutust jagama hakata,“ ütles Tõniste Delfile.

„Seda, et aktsiiside tõusuga kaasneb ka piirikaubanduse tõus, ei ole rahandusminister ega rahandusministeerium kunagi eitanud. Aktsiisitõus oli koalitsiooni otsus, lahja alkoholi aktsiisitõus oli tavapärasest suurem, seetõttu oli ministeeriumil ka keeruline prognoosida, kui suureks piiriülene kaubandus tõusta võib.

Keegi pole kunagi rahandusministeeriumis kõrvale vaadanud tõsiasjast, et aktsiisi tõustes toimuvad muutused ka piiriüleses kaubanduses. Kohe kui prognoosid näitasid ohumärke, tegin sügisel valitsuskoalitsioonile ettepaneku aktsiisistõus sootuks ära jätta. Kokkulepe oli lõpuks, et jätame aktsiisitõusust poole ära.

Minu isiklik arvamus on, et erinevate valitsuskoalitsioonide lootused tarbimise maksustamisega riigikassat lõpmatult täita, ei ole juba aastaid arvestanud laiemalt negatiivset mõju meie konkurentsivõimele ja majandusele.“