Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis Riigi infosüsteemide ameti (RIA) eID valdkonnajuht Margus Arm, kelle kanda oli põhiroll ID-kaardi turvariski kõrvaldamisel. „Tema töötas välja põhimõttelised ettepanekud kriisi lahendamiseks ning juhtis tehnilisi lahendusi välja töötanud meeskonna tööd,” selgitas presidendi kantselei.

Samuti sai teenetemärgi AS Nortal töötaja Kaarel Raspel, kes tuli RIAle appi lahendust välja töötama. „Raspen andis AS Nortal töötajana suure isikliku panuse ID-kaardi turvariski reliseerumise ennetamisse. Tal oli juhtroll põhimõttelise lahenduse väljatöötamises, mis võimaldas ID-kaartide ökosüsteemis võtta krüptoalgoritmide asemel kasutusele elliptilised kõverad, mis ei lase ID-kaardi kiibi turvariskil ilmneda,” põhjendas kantselei.

Kolmandana sai teenetemärgi Kaija Kirch, kes juhtis politsei- ja piirivalveametis ID-kaardi turvavea kõrvaldamiseks loodud kriisimeeskonda. „Tema eestvedamisel toimus nii uute ID-kaartide tootmisliini kui ka PPA klienditeeninduse valmiduse tagamine ning koostöö teiste riigiasutuste, erasektori ning kodanikega,” tõi kantselei välja.