"Viimsi vallavanem rääkis kinnisvaramaksudebati taaselustamisest, mitte maksu kehtestamisest. Ja kui vaadata erinevaid reaktsioone, siis see debatt tundubki olevat alanud," ütles Kaja Kallas Delfile kommentaariks oma isa Siim Kallase väljaütlemisele.

"Hetkel kui Eesti elanikkond on praeguse valitsuse tehtud maksusegaduse pärast nii hellaks tehtud, ei ole uute maksude kehtestamise mõte kohane," märkis Kaja Kallas. "Peaksime hoopis vaatama, kuidas saame inimeste maksukoormust vähendada," lisas ta.

Kaja Kallase sõnul on aga kindlasti vajalik arutelda omavalitsuste tulubaasi üle, et omavalitsused saaksid paremini neile pandud ülesandeid täita.

Reformierakonna auesimees ja Viimsi vallavanem Siim Kallas ütles esmaspäeval Viimsi valla tulubaasi suurendamisele pühendatud ürtitusel kõneledes, et kinnisvaramaks oli kunagi maksupoliitika väljatöötamisel kõne all ja seda nähti toona kohaliku omavalitsuse tulubaasi ühe komponendina.

Nii Reformierakonna kui ka Isamaa ja Res Publica Liidu juhtivpoliitikud välistasid seepeale igasuguse kinnisvaramaksu kehtestamise võimaluse.