Henriksson ütles Delfile, et põhjust, miks Jüri Ratas hilisema lennuki peale pandi, veel uuritakse. "Nii palju kui ma tean, uuritakse siiani, miks neid hoiti nii kaua VIP-alas kinni, mis kulmineerus sellega, et nad jäid lennukist maha," ütles Henriksson.

Henrikssonile tuli üllatusena väide, nagu oleks Ratas jäänud lennult maha piloodi otsusel. "Minu info kohaselt hoidis kapten ja meeskond lendu võimalikult kaua kinni [et kõik jõuaksid lennukile], kuid kuna väljumine oli juba pea pool tundi hilinenud, otsustati õhku tõusta," ütles Henriksson.

Eesti suursaadik Merle Pajula esines terava kriitikaga Eesti delegatsiooni tagasilennu hilinemise tõttu pärast Euroopa Liidu tippkohtumist Rootsis Göteborgis, teatas kohalik ajaleht Göteborgs-Posten.

Kirjas Rootsi välisministeeriumile kirjeldas Pajula, et teel lennukile löödi lennujaamas uks Eesti delegatsiooni nina all kinni ja lennuk tõusis õhku ilma peaminister Jüri Rataseta, kirjutab Göteborgs-Posten.

Pajula kirjutas, et nõudis seletust Rootsi lennujaamade operaatorfirma Swedavia personalilt Landvetteri lennujaamas ning sai teada, et Eesti delegatsiooni mahajätmine oli piloodi otsus. Piloodi nime küsimise peale Pajula sõnul teda ignoreeriti. Kapteni nime ei osanud öelda ka Henriksson.

Tallinnast korraldati delegatsioonile uus lend, kuid Ratas ei jõudnud enam kavas olnud kohtumisele, kirjutas Göteborgs-Posten.