Kohtu teatel tõid loo peaosalised, 66- ja 69-aastane mees aastatel 2013-2016 Eestist Soome ligi 9000 liitrit alkoholi. Tollis vahele jäämise riski vähendamiseks võtsid mehed oma reisidele kaasa ka teisi inimesi, kes väitsid, et osa alkoholist kuulub neile. Paljud neist olid alkoholiprobleemidega ega pruukinud üksteist ega süüaluseid tunda, vahendab ajaleht Kaleva.

Alkoholist konfiskeeriti 3000 liitrit. Kohtu teatel jõuti ligi 6000 liitrit enne maha müüa. Alkoholi müüdi teiste hulgas alkoholisõltlastele.

Pikima vanglakaristuse sai 66-aastane mees, kes läks kokku kaheksaks kuuks kinni. Ülekuulamisel seletas ta, et Eestist toodud alkohol oli mõeldud suurte pulmade jaoks, mis ta kavatses korraldada Lõuna-Pohjanmaal Kauhajokis.

Alkoholi kogust seletas mees Pohjanmaa joomiskultuuriga.

„Külalisi pidi tulema 500-700 hinge, võib-olla isegi 800 hinge. Pohjanmaa pulmi, kus juuakse ja kakeldakse, oli kavas pidada nii kaua, kuni ükski taat veel püsti püsib, kindlasti nädala,“ rääkis mees kohtus.

Kohus siiski ei uskunud, et edasi müüdud 6000 liitrit alkoholi oli mõeldud pulmadeks või et mees oleks võinud ise selle koguse ära tarvitada. Lisaks sellele oli mees valmistanud ja hoidnud 40 liitrit puskarit, mida müüs samuti edasi.

Kohtu teatel müüdi Eestist toodud alkoholi ostuhinnaga võrreldes topelthinnaga.