Samal ajal, kui tehti tööd Keysi ühendava ainsa maantee parandamiseks, lubati mõnede mandrile lähimate saarte elanikel naasta ja heita esimene pilk hävingule, vahendab Associated Press.

Telefoniside puudumise ja muu kahju tõttu oli hävingu kogu ulatus kaks päeva pärast orkaani veel küsimärk.

Hukkunute arv Floridas tõusis 13-ni, kellele lisanduvad neli Lõuna-Carolinas ja kaks Georgias. Kariibi mere saartel hukkus vähemalt 37 inimest.

Kõige rohkem sai USA-s ilmselt kannatada 70 000 elanikuga Florida Keysi saarteahelik. Joogivee ja elektriga varustamine katkes ning kolm sealset haiglat suleti. Kütusega varustamine oli väga piiratud.

Kaugematele saartele saadeti otsingu- ja päästemeeskonnad ning Key Westi juurde paigutati abistamiseks lennukikandja. Võimude teatel ei ole teada, kui palju inimesi eiras evakueerumiskorraldust ja jäi Keysi.

Alustati ka mööda Keysi saari kulgeva maantee U.S. 1 kahe 90-meetrise merre uhutud lõigu taastamise ning saari ühendava 42 silla kontrollimisega.

USA föderaalse hädaolukordade agentuuri administraator Brock Long ütles, et esialgsetel hinnangutel on 25 protsenti elumajadest Keysil hävinud ja 65 protsenti saanud suuri kahjustusi.