Lisakaristusena võeti Marko Asmerilt neljaks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 743 eurot. Kriminaalasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt juhtis Marko Asmer 14.juuli õhtul kella 19:10 ajal Viimsi vallas Haabneeme alevikus mootorsõidukit Mercedes-Benz ning põhjustas liiklusõnnetuse, olles seejuures joobeseisundis.

Varasemast Marko Asmeril kriminaal- ja väärteokaristused puuduvad.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Reedel, 14. juuli õhtul tabati autoroolist joobes endine vormelisõitja Marko Asmer. Mehel tuvastati kriminaalne, vähemalt üle 1,5-promilline joove.

Kui muidu oleks parklas seisvale autole sissesõitmine lahenenud kindlustusjuhtumina, siis Marko Asmeril tuli sellest aga hoopis suurem pahandus. Asmeri tegevus, kui ta sõitis oma Mercedes-Benziga Viimsis Delice toidupoe parklas seisnud Toyotale otsa, jäi silma tähelepanelikule kodanikule.

Eesti Ekspress kirjeldas, et kodanik parkis Asmeri kinni ja kutsus politsei. Kohapeale saabunud politsei tuvastas autoroolis istunud 32-aastasel Asmeril joobe ja toimetas ta jaoskonda. Täna täpsustas PPA pressiesindaja, et esialgsetel andmetel tuvastati Asmeril kriminaalne joove. Täpsete andmete väljaselgitamiseks viiakse läbi ekspertiis.

"Elu läheb edasi, ma lihtsalt kahetsen juhtunut sügavalt, aga kõik see ei ole nii dramaatiline, nagu kirjutatakse," selgitas Asmer pärast intsidendi avalikuks tulemist.

Kunagine Briti F3 meister ja BMW Sauber F1 meeskonna varusõitja Asmer kasvatab praegu poegi ja aitab teisi kardisõitjaid ja vormelipiloote.

Asmer oli esimene eestlane, kes testis Vormel 1-autot. Ta sõitis Williamsi autoga. 2008. aastal osales ta Vormel 1 sarjas BMW Sauberi testisõitjana.