Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinholdi sõnul on vahi alla võetud noormehed 24- ja 26-aastased. Prokuratuur esitas taotluse nende vahistamiseks, sest nad olid varasemalt narkokuritegude eest süüdimõistetud.

Reinholdi sõnul saadeti kõikide kahtlustatavate juurest leitud narkootilised ained ekspertiisi ja praegu oodatakse tulemusi ning kogutakse muid tõendeid.

Delfi lugejale jäi pardakaamerale peale eelmisel laupäeval toimunud kinnipidamine Weekend Festivali lähistel, mis oli üks mitmest festivali ajal toimunud kinnipidamisest.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Nils Sempelsoni sõnul on videos näha üks osa kriminaalmenetluse käigus toimunud kahest samaaegsest kinnipidamisest. Kokku viidi politseijaoskonda kuus inimest, keda oli alust seostada narkootilise aine müümisega Pärnu linnas Weekend Festivali ajal.

Prokurör Liisa Nuut ütles, et varasemate aastate kogemus on näidanud, et Weekend festivaliga kaasneb erakordselt suur avalik huvi narkokuritegude avastamise vastu. "Seetõttu valmistusime sel aastal Weekendil narkokuritegude tõkestamiseks põhjalikumalt kui varem ja politsei oli väljas pisut suuremata jõududega. Selle tulemusena on kümnele inimesele esitatud kahtlustus narkootikumide käitlemises suures koguses," ütles Nuut.

Ta täpsustas, et videos olevad kahtlusalused viidi jaoskonda, et kontrollida nende seost käimasoleva kriminaalmenetlusega."Kelleltki neist narkootikume ei leitud, seega pole neile kahtlustust esitatud ja noored vabastati pärast esialgset kontrolli," lisas ta.