Eile õhtul hakkas sotsiaalmeedias ringlema video, milles politsei pidas usutavasti kinni relvalastiga ringi sõitnud maasturijuhi koos kaasreisjaga. Politsei kinnitusel oli tegu siiski vaid filmivõtete ja ei millegi ärevaga.

Pühapäeval andsid murelikud elanikud politseile teada, et Tallinnas Veerenni piirkonnas on nähtud maskides ja relvataolise esemega liikuvaid mehi, kes tekitasid arusaadavalt ümberkaudsetes inimestes hirmu. Sündmuskohale reageerinud patrullpolitseinikud peatasid Liivalaia tänaval sõiduki ning selgitasid välja, et sõidukis viibinud mehed olid teel võtteplatsile.

Mehed tunnistasid isegi, et avalikus kohas erivarustuse ja mängurelvadega viibimine võis jätta vale mulje.

PPA Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit lisas, võtteplatsile teel olnud mehed olid maskides, neile oli kaasas vastav mänguvarustus ning meeste kasutuses oli spetsiifilise välimusega maasturauto. "Mehed tunnistasid isegi, et avalikus kohas erivarustuse ja mängurelvadega viibimine võis jätta vale mulje," nentis Saarniit.

Korraldajad olid politseid teavitanud

Korraldaja oli Häirekeskust filmivõtte toimumisest eelnevalt teavitanud, kuid filmivõte ise toimus Kassisaba piirkonnas. Mehed olid vormivarustuse pannud selga enne sihtkohta jõudmist, tekitades sellega äreva olukorra, millele politsei reageeris kui üliohtlikule väljakutsele.

"Taolisi olukordi on varemgi ette tulnud, kus politsei reageerib suurte jõududega väljakutsele, kus on info relvastatud isikutest, kuid tegelikkuses osutub väljakutse reklaamivõtteks. Relvamulaažid ning mängurelvad on väga sarnased tulirelvadele ning kõikidele relvadega seotud väljakutsele reageerib politsei täie tõsidusega ning jõuliselt," kirjeldas Saarniit. See võib tekitada aga ohtliku olukorra, sest sündmust lahendama asuvad politseinikud lähtuvad teadmisest, et tegu on relvastatud inimestega. Ühtlasi lähevad kõige ärevamat ning ajakriitilisemat sündmust lahendama kõik vabad patrullid, mis tähendab, et abi võib jõuda teiste väljakutseteni viivitusega.

Politsei paneb inimestele südamele, et kui filmivõtted toimuvad avalikus kohas ning võtetel kasutatakse relvataolisi esemeid või muid vorme ja kostüüme, mis võivad inimeste tähelepanu tõmmata, peaks sellest alati politseile eelnevalt teada andma meiliaadressil ppa@politsei.ee. Sellisel juhul jõuab info vastava piirkonna ametnikeni, kes saavad Häirekeskust planeeritud tegevusega kursis hoida. Kui mingil põhjusel eelteavitust teha ei ole võimalik, tuleks Häirekeskust teavitada jooksvalt hädaabinumbril 112. Avalikus kohas viibides tuleks mängurelvi hoida varjatult, et mitte tekitada teistes inimestes hirmu ja asjatut segadust.